Rutte verlengt de eeuwigdurende lockdown: ‘Als versoepelingen 28 april niet kunnen, dan 3 of 6 mei. Anders 13 mei!’

Niet alleen de coronacrisis blijft maar voortduren. Datzelfde geldt ook voor de lockdown. In december van dit jaar kreeg de Nederlandse kiezer te horen dat het land voor een periode van twee weken op slot gezet zou worden. Het is nu halverwege april. En premier Rutte heeft wéér een deprimerende boodschap voor het volk: het is best mogelijk dat versoepelingen toch niet kunnen op 28 april.

Ja, je leest het goed. Al die versoepelingen die deze maand nog zouden ingaan? Nou, dat kan wel eens half mei worden. Wie weet, want met een “potlood” geschreven, hè? Het kan volgens de demissionaire VVD-premier namelijk best zo zijn dat de keiharde lockdown – één van de strengste lockdowns ter wereld – langer duurt dan eind april. “We gaan echt geen onverantwoorde dingen doen,” zegt Rutte, waarbij hij blijkbaar totaal niet door heeft dat het langer op slot houden van de samenleving het summum van onverantwoord beleid is.

Elke datum die door het kabinet genoemd wordt als mógelijke versoepelingsdatum is steeds “in potlood” geschreven. Zodat de dag lekker makkelijk uitgegumd kan worden. “We bekijken het van week tot week. En daarbij is de situatie in ziekenhuizen bepalend,” aldus Rutte. “Als 28 april niet kan, wordt het 3 of 6 mei. En anders is de eerstvolgende datum 13 mei.”

Het Nederlandse volk wordt nu dus al voorbereid op een lockdown die tot halverwege mei duurt. Het moge duidelijk zijn: het kabinet probeert de lockdown zoveel mogelijk naar de zomer te duwen. En steeds weer komen ze aan met “twee weken.” Even twee weken doorzetten. Kom jongens, jullie kunnen het, nog maar 14 dagen. Een paar daagjes om het te doen. Flatten the curve! Daarna mogen we weer léven.

Oppositiepartij Forum voor Democratie is hier logischerwijze helemaal klaar mee. “Altijd nog twee weekjes wachten,” schrijft de partij op Twitter. “Iedere keer weer. Nederland heeft er genoeg van. Miljoenen Nederlanders gaan kapot aan de zinloze lockdown. Laat ons land nu vrij!”

Volg De Dagelijkse Standaard op Facebook-alternatief MeWe en word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Zo is dat! Deze onzinnige lockdown moet nú stoppen. Het is tijd voor vrijheid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Edjan

  Nog wat meer data in potlood:
  20 mei, 3 juni, 24 juni, 29 juli, 30 september en dan! … en dan !!! Nog even 2 weken doorzetten, nog heel even volhouden! De curve vlakt al een beetje af …
  We hebben al 7 miljoen Nederlanders gevaccineerd, maar ja, die mutaties …

  En de Nederlander loopt maar achter die worst aan die elke week een stuk verderop wordt gehangen. Maar waar loopt hij nu eigenlijk naar toe?

  1. coenzoon

   Mensen die het gedrag van de dictator voorspelde in 2020 waren wappies en complotdenkers maar inmiddels scandeert rutte zelf build back better en is agenda 2030 openbaar voor iedereen die het begrijpt. De totalitaire contróle zal enkel uitbreiden. Zie Duitsland en Frankrijk. Noodwetten , avondklokken en krankzinnige zogenaamde vrijwillige adviezen.

   Als de burger niet in opstand komt zet men gewoon met de grote reset. Linkse idioten krakelen nu al dat we het gedrag moeten aanpassen en dat er geen ruimte is voor de veestapel en fossiele brandstoffen om pandemieën in de toekomst te voorkomen. De meest krankzinnige beelden bedenken de corona wappies en vaccin fascisten.

   Ik zeg welterusten dom voetvolk. Eens waren jullie kanonnenvoer nu een experimenteer object in de wereld van de farmacie.

   Vecht voor je vrijheid, vecht voor je burgerrechten, het heeft teveel bloed gekost om de fel bevochten vrijheden zomaar kado te doen aan een dictator omdat ie met zijn knokploeg je protesten neer knuppelt.

   1. Jack Flash

    Edjan & Coen++++

   2. Edjan

    Coenzoon, ik denk eigenlijk ook wel zoiets. Alle macht en geld naar een zeer kleine elite en het volk buitenspel zonder inspraak en geld.
    Daartoe moet de blanke Europeaan eerst ontworteld worden, daarom worden er miljoenen mohammedanen binnen gehaald die zich niet hoeven aan te passen. Ook moet de democratie worden afgebroken. Dat ging nogal langzaam maar dankzij corona kunnen er allerlei maatregelen worden doorgedrukt die dat proces versnellen.

    Dus die kant lokken ze ons op met hun worst: het volk als lijfeigenen zonder identiteit. Corona gaat nog járen duren als het aan “het gezag” ligt.

 2. Heinz

  Reken maar op half mei. Duitsland gaat ons voor. Daar richt ik mij maar op.

 3. Max Aue

  De besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames lopen op. De oorzaak is het onvoldoende naleven van de corona-maatregelen. Rutte en de Jonge hebben altijd kristalhelder aangegeven dat een versoepeling van de motregenen alleen mogelijk is bij verbeterde cijfers. Die cijfers verbeteren niet, ze verslechteren beduidend.

  DDS is medeverantwoordelijk voor het ondergraven van de corona-maatregelen en daarmee voor de verlengde lockdown en avondklok. Dit Rutte en de Jonge verwijten is brutale leugenachtige hypocrisie.

  1. leukeditter

   pleur toch op..loopt niks op ..in engeland 30% !!!! van de doden die zogenaamd aan corona zijn overleden hebben dus ten onrechte corona op hun doodskist geplakt gekregen , hoeveel zijn dat er hier/??????????? gaat er nog steeds geen lichtje brande halve zoool

  2. coenzoon

   of de corona idioterie werkt niet decadente strónt vlé®k

   Na een jaar van lock downs , bezoek regelingen , eenzame opsluitingen , avondklokken en noodwetten zou je denken dat gezond verstand de idioterie zou analyseren. Dan had je kunnen weten dat lopende de maand mei in Nederland het aantal besmettingen reduceert naar bijna nihil. Immers het griepseizoen is voorbij.

   Ik zou het op prijs stellen als de domme roeptoeter 1 mm bewijs levert dat genoemde stupiditeiten helpen om corona besmettingen ( griepdragers met veel foutmeldingen) te voorkomen. Met de kennis van nu is de enige juiste oplossing terug te keren naar “normaal” . En normaal is de periode voor “corona” het niet geïdentificeerde virus.

   Het aantal doden is beneden normaal en ziekenhuizen hebben 39.000 bedden, u wordt bedonderd.

  3. Max Aue

   motregenen = maatregelen

   😎

 4. Cootje

  Het komt precies uit mij voorspelling Corona gaat Rutte zeer doen , zijn trouwe achterban krijg precies voorgeschoteld wat ze wilde , derde golf gaat duren tot half mei begin juni en dan komt de 4 de golf eind juni begin juli tegen die tijd heeft Rutte nog het draagvlak van een pepernoot , Corona gaat Rutte slopen , de huilende horeca ondernemers die allemaal liberaal hebben gestemd bezette elke avond de tolk shows met huilie huilie , en krijgen beleid waar ze op gestemd hebben. 4 golf geeft de nekslag in heel Europa aan het toeristen seizoen , en dan gaat de strijd beginnen ieder voor zich en God voor ons allen , Corona doet wat populistische partijen niet voor elkaar kregen resultaat wordt het zelfde einde Europa en einde Pinokkio

 5. Cootje

  Het AD winkeliers woedend op Rutte / Pinokkio/ hij heeft de empathie van een mug , ha ha met volle verstand op de mug gestemd , de middenstanders dachten van twee walletjes te eten , en Rutte had ze nog niet hard genoeg in hun kruis geraakt . Terwijl ze hadden kunnen weten dat rutte huilt met een oog , met 35 zetels kan hij de komende 4 jaar zijn vrienden in Europa en de multinationals helpen , en het individu waaronder de MKBers is van ongeschikt belang , en de empathie van een mug zal hem een worst wezen.

 6. JFU

  Wordt na pinksteren….dan een beetje versoepeling tot de zomer vakantie…en dan weer een lockdown….reken daar maar op.

 7. Duckday

  Niet klagen er is allemaal op de VVD gestempt MET Wiebertje vooraan die zijn baan koste wat kost nooit zal opgeven (Zal wel weer een inlegvelletje worden) Want macht hoogmoed en waanzin is het beleid van dit kabinet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.