SP-leider Marijnissen is klaar met politieke spelletjes van partijen, wil openheid over samenwerking met Rutte: ‘Wie willen er met hem in het kabinet?’

SP-leider Lilian Marijnissen roept Nederlandse politieke partijen op om kleur te bekennen: willen ze wel of niet met Rutte in een kabinet zitten? Nederlanders hebben behoefte aan duidelijkheid, er is nu na het beruchte debat van 1 april nog steeds weinig duidelijkheid hierover. Partijen moeten openlijk uitspreken of ze wel of niet met de VVD van Rutte om tafel willen. 

De leider van de SP deed zojuist een gewaagde oproep bij WNL op Zondag; ze is het zat dat politieke partijen niet duidelijk zijn óf ze wel of niet aan tafel gaan zitten met Rutte bij toekomstige formatiegesprekken. De SP gaat in ieder geval niet om tafel met Rutte.

“Het zou de komende tijd moeten gaan over wie deze VVD, met deze Mark Rutte, aan een meerderheid zou helpen. De SP zal dat in ieder geval niet gaan doen. Ik vind het wél heel goed dat Gert Jan Segers duidelijkheid verschaft, ik zou juist andere partijen op willen roepen om dat ook te doen.”

Marijnissen kaartte een sterk punt aan bij WNL: Nederlanders hebben de behoefte om te weten waar de partijen staan in deze kwestie. Wie wil Rutte nog wel een kans geven bij de formatiegesprekken en wie niet? Juist in deze tijd, na het debacle rondom de formatiegesprekken, heeft het land behoefte aan wat transparantie. Iets wat nog steeds grotendeels ontbreekt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. EU_K0K

  SP geen winst in de peilingen van vandaag.
  SP -2 zetels in het Omtzigt sprookje.

  Dan maar misbruik/gebruik maken van de waan-van-de-dag situatie.
  Paniekvoetbal!

 2. Lefty

  De PvdA vult het CU gat en kruipt in de kont van Rutte, zoals ze dat in vorige coalities gedaan hebben. Kan slopersbedrijf Rutte de kloof tussen arm en rijk nog groter maken.

  1. coenzoon

   het is de nivelleringspolitiek van links die bakken met geld kost domme jongen.

   links verantwoordelijk voor het WEF en klaus schwab. In stilte heeft men dit machtsblok ontworpen. Een schande voor de democratie

 3. EvertB

  Dat Marijnissen nu sterk pleit voor kleur bekennen inzake Rutte lijkt mij uiterst logisch. De grootste kans op het meest progressieve kabinet-Kaag-en-de-Zeven-Dwergen (met de SP) is zo snel mogelijk na de ‘Nacht van Kaag en Hoekstra’ en met hulp van een D66-informateur.Naarmate de tijd vordert slinkt deze kans naar nihil.
  Zelfs na de kamerbreed gevoelde Omtzigt-gate zal de tijd alle wonden verzachten. Een kabinet zonder SP is dan zeer waarschijnlijk.

  1. coenzoon

   kaag en de zeven dwergen heeft nog nooit enig levenslicht domme jongen !

   De pvda kan met gl niet door 1 deur en de cu niet met d66 . Zo zitten er veel te stromingen in je zeven dwergen mythe en zal dit nooit gebeuren.

   Ze sluiten straks allemaal braaf aan bij rutte en kussen gewillig zijn kont. De motie van wantrouwen is immers afgewezen en normaal denkende mensen begrijpen wat dat betekend.

 4. Aborifa

  Dit is het aandeel van de SP in de politieke spelletjes 🙂

 5. Fax uit Darmstad

  Ik heb om te zien toch liever Marijnissen dan die Kaagheks.
  Verder vertellen ze allebei de grootst mogelijke onzin.
  Gelukkig kan die Kaagheks niets zonder de VVD beginnen.

  1. Aborifa

   Gelijk heb je!

  2. Max Aue

   Dat zie darmklacht goed: Kaag zal niet zonder de VVD premier van een nieuwe regering kunnen worden. Dat laat onverlet dat haar onderhandelingspositie heel sterk is.

   1. Edjan

    zieT

    1. Max Aue

     Dank Edjan. Ik vergat inderdaad een letter te typen. Goede zaak dat wij elkander scherp houden ter zake de taalregels van onze fraaie moedertaal.

     1. coenzoon

      domme zeiktról !

 6. Duckday

  EEn goed voorstel. De partijen die weer met de VVd gaan samen werken moeten wel rekening houden met het inlegvelletje. En dat er veel vergeten zal worden. Uitgedrukt als HOOGMOET WAANZIN LEUGENS en BELUST OP MACHT het huidige politieke NL spel.
  Men is niet voor dit land of bevolking bezig maar louter voor eigen belang. Je merkt het al dat Mw.Kaag van D66 een eerlijke antwoorden geeft maar ook het ontwijken niets zeggend hoogmoed arogantie en daar hoeven we ook niet blij mee te zijn. De VVD stort dit MOOIE land snel de diepte in hoe je het ook bekijkt

 7. Rieks

  Wie is zij wel niet om van anderen standpunten te eisen? En alsof NL ermee zit dat zij niet met Rutte wil.

  1. Edjan

   SP-leider Lilian Marijnissen mág helemaal niet met Rutte, want toch ook nog steeds bij de onaanraakbaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.