Sylvana Simons is keihard over kabinet: “Machtswellustelingen”

Sylvana Simons gelooft dat het kabinet het coronavirus bewust “gecontroleerds” laat verspreiden onder de bevolking. In haar ogen is dat volstrekt onacceptabel. Sterker nog, schrijft ze, het is een strategie die je alleen kunt verwachten van “machtswellustelingen.”

Dat de voorvrouwe van Woke-partij BIJ1 weinig waardering heeft voor het kabinet Rutte III wisten we al langer. Maar nu laat Sylvana Simons op Twitter wel héél duidelijk weten wat haar gedachten precies zijn.

Ze doet dit in reactie op wat zij ziet als het officiële officieuze beleid van het kabinet. Namelijk, het coronavirus “gemuteerd” rond laten gaan door de samenleving. Zij is ervan overtuigd dat dit is wat de regering doet. De hele “notie dat je een muterend virus ‘gecontroleerd’ kunt laten verspreiden,” schrijft ze, is belachelijk.

Sterker nog, ze omschrijft die hele strategie als voorkomend uit “het soort arrogantie dat je alleen bij machtswellustelingen ziet.”

Deze week kwam ze nog in het nieuws omdat ze op harde wijze uithaalde naar Mark Rutte en Hugo de Jonge vanwege hun coronabeleid. Ze beschuldigde de twee heren toen van “een aaneenschakeling van fouten door gebrek aan de juiste visie.” “Dit kabinet koos voor een strategie die een maximaal aantal mensen ziek laat worden, net zo lang tot het laatste ziekenhuisbed is bezet,” ging ze toen verder. “Maar wat bleek? Sturen op IC-capaciteit met als doel immuniteitsopbouw is schadelijk voor de economie, schadelijk voor ons welzijn, schadelijk voor onze vrijheid, schadelijk voor onze gezondheid, en het kostte ons al vele mensenlevens.”

Daar komt de nieuwe kritiek, vandaag geuit op Twitter, dus nog eens bij. Uit de reacties op haar tweet blijkt dat haar volgers en kiezers bijzonder blij zijn met deze harde oppositionele houding van de voormalige TMF-presentatrice/zangeres:

Simmons’ strategie, en daarom dus die van BIJ1, lijkt de zogenaamde “ZeroCovid“-strategie te zijn die maximaal ingrijpen propageert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Gebande_3

  Sylvana Simons gelooft dat het kabinet het coronavirus bewust “gecontr*leerds” laat verspreiden onder de bevolking.

  Bijna goed.
  Het gaat alleen rond onder het negroïde gedeelte van de bevolking.
  Dus werk aan de winkel Sylvana.

  1. CZ

   _4

 2. usb3.0

  Mensen binnen houden, pçr tests die niet voldoen, linkse propagande etc etc etc

  1. CZ

   @USB: mkb + horeca slopen!

 3. Jannes-46

  Gut o gut, wat zijn we ineens positief over SS. Hieronder wat punten uit het verkiezingsprogramma van BIJ1:

  ASIEL EN MIGRATIE
  Meer toegankelijke, veilige vluchtroutes
  Integrale strategie voor het bestrijden van (mensen)handel in minderjarige asielzoekers
  Betere toegang tot asielprocedures
  Inzetten op het afschaffen van FRONTEX
  Generaal pardon voor alle uitgeprocedeerde asielzoekers en ongedocumenteerden

  De rest kunt u lezen op de site van BIJ1.

  1. usb3.0

   Niets over Nederlanders

 4. Cycle25

  Lol, doe nou niet alsof je het wiel moet uitvinden Sylvana, welkom in de 2e kamer…herstel…2e WC Eend.

 5. A-BBa

  Ik vind het zeer verontrustend dat Dagelijkse Standaard deze vrouw een podium geeft.

 6. Michael M

  Wat ik eerder geloof is dat Sylvana zelf een probleem heeft. Sinds ze een reclame spotje toont in politieke partijen op tv met maar bar weinig blanke mensen erin dan is dat toch wel heel erg vreemd. Dan heb je het over Nederland bekent kleur, maar blank is ook een kleur. Eerst je eigen straatje schoonvegen alvorens over anderen te zeuren.

 7. MoreOrLess

  In antwoorden hier gaat het algauw over deformeren van personen zonder op het onderwerp in te gaan.
  Meer dan een jaar geleden lieten deskundigen wereldwijd weten dat het uit laten razen van het virus over de bevolking gelijk staat met massamoord.
  Met meer dan 61% heeft de Nederlandse burger in 2005 via een raadgevend referendum tegen de Europese Grondwet gestemd. De kapitalistische dictatuur van Rutte had daar geen boodschap aan waardoor vele burgers nu hun leven moeten inleveren.

 8. Lucky Luke

  Ik ben keihard over Sylvana Simons, Racistisch kreng.

 9. Heras

  Geweldig; weer niet geplaatst

  1. Lucky Luke

   Komt mij bekend voor!

 10. Rieks

  Tuurlijk heeft ze het recht om te zeggen wat ze wil met haar ene zetel maar ze heeft praatjes alsof ze 20 zetels heeft.Positief is wel aan haar, ondanks de vele onzin die ze uitkraamt, dat ze niet mee blaat met de meerderheid.

  1. Lucky Luke

   Klopt, de meerderheid spuugt haar nl. uit en dat weet ze.

 11. Lucky Luke

  Haar mening is compleet nietszeggend en ongefundeerd, laat ze eens in Suriname gaan ijken waar ze thuis hoort, Bouterse was honderd maal erger, maar daar zei die Zoeloe tante niets van, hypocriet zijn is één van haar beste eigenschappen.

  1. Lucky Luke

   Kijken natuurlijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.