TCE 20210415 045 1

Sylvana Simons is keihard over kabinet: "Machtswellustelingen"

Geen categorieapr 17 2021, 16:30
Sylvana Simons gelooft dat het kabinet het coronavirus bewust "gecontroleerds" laat verspreiden onder de bevolking. In haar ogen is dat volstrekt onacceptabel. Sterker nog, schrijft ze, het is een strategie die je alleen kunt verwachten van "machtswellustelingen."
Dat de voorvrouwe van Woke-partij BIJ1 weinig waardering heeft voor het kabinet Rutte III wisten we al langer. Maar nu laat Sylvana Simons op Twitter wel héél duidelijk weten wat haar gedachten precies zijn.
Ze doet dit in reactie op wat zij ziet als het officiële officieuze beleid van het kabinet. Namelijk, het coronavirus "gemuteerd" rond laten gaan door de samenleving. Zij is ervan overtuigd dat dit is wat de regering doet. De hele "notie dat je een muterend virus 'gecontroleerd' kunt laten verspreiden," schrijft ze, is belachelijk.
Sterker nog, ze omschrijft die hele strategie als voorkomend uit "het soort arrogantie dat je alleen bij machtswellustelingen ziet."
https://twitter.com/SylvanaBIJ1/status/1383378732245676032
Deze week kwam ze nog in het nieuws omdat ze op harde wijze uithaalde naar Mark Rutte en Hugo de Jonge vanwege hun coronabeleid. Ze beschuldigde de twee heren toen van "een aaneenschakeling van fouten door gebrek aan de juiste visie." "Dit kabinet koos voor een strategie die een maximaal aantal mensen ziek laat worden, net zo lang tot het laatste ziekenhuisbed is bezet," ging ze toen verder. "Maar wat bleek? Sturen op IC-capaciteit met als doel immuniteitsopbouw is schadelijk voor de economie, schadelijk voor ons welzijn, schadelijk voor onze vrijheid, schadelijk voor onze gezondheid, en het kostte ons al vele mensenlevens."
Daar komt de nieuwe kritiek, vandaag geuit op Twitter, dus nog eens bij. Uit de reacties op haar tweet blijkt dat haar volgers en kiezers bijzonder blij zijn met deze harde oppositionele houding van de voormalige TMF-presentatrice/zangeres:
https://twitter.com/Euqinomist/status/1383385235908222981
https://twitter.com/silke_bhatia/status/1383388904368132100
Simmons' strategie, en daarom dus die van BIJ1, lijkt de zogenaamde "ZeroCovid"-strategie te zijn die maximaal ingrijpen propageert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten