Besmettelijke delta-variant steekt de kop op in Israël en Australië: mondkapjes keren terug

De delta-variant van het coronavirus is bezig aan een opmars in gebieden waar Covid-19 redelijk tot goed onder controle leek. In Israël zijn de afgelopen dag 123 nieuwe besmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds 23 april. De R-waarde schoot ook omhoog, naar 1,7. Dat betekent dat iedere 10 coronapatiënten weer 17 anderen besmetten.

De stad Binyamina staat nu als ‘geel’ risicogebied te boek, in plaats van groen. De mondkapjesplicht is daar terug, en ook op het vliegveld Ben Gurion is het weer verplicht om een gezichtsmasker te dragen.

Behalve in Israël gaat het ook in New South Wales in Australië de verkeerde kant op met de coronabesmettingen. Ook daar gaat de delta-variant flink rond. Gisteren werden tien nieuwe besmettingeng geconstateerd: het hoogste aantal in ruim een week. Er waren plannen om de mondkapjesplicht daar af te schaffen, maar die worden nu op de lange baan geschoven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. 56RdK

  Wereldwijd: Mondkapjesplicht wordt voortgezet, behalve in Nederland! Ja, dat heet vooruitzien!

  1. nexit nu aub

   nee hoor , is in grote delen van Amerika al gebeurd.

   Wat moet je trouwens met die befsnuitjes die geen enkel effect hebben ?

 2. Augustus

  Lol, Israël hoogste vaccinatiegraad met de meest draconische fascistische maatregelen en nu is het nog niet goed. Het is uiteindelijk niet goed totdat de bevolking is veranderd tot slaaf van de overheid.

 3. Emile Takma

  De Delta-variant blijft een bedreiging, ook in ons land waar groepen wappies, gristenen en onnozelen weigeren zich te laten vaccineren.
  Als de Regering straks weer een lockdown moet afkondigen weten we wie daarvan de oorzaak zijn.

  1. nexit nu aub

   vaccinatie werkt kennelijk niet op delta variant domme decadente strónt vlé®k

   Dat heeft niets te maken met het aantal ongevaccineerde. De ongevaccineerde zal de variant wel beter kunnen aanvechten omdat hun eiwit balans in tact is domme jongen.

   veel plezier met je spike-eiwit domme jongen. ?Het loopt je nu al dun door de broek strónt vlé®k

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.