CDA-top op ramkoers met Pieter Omtzigt: ‘Er valt geen land met hem te bezeilen… heeft hulp nodig’

De top van het CDA is overduidelijk klaar met het eigen Kamerlid Pieter Omtzigt. Want de zogenaamde christendemocraten laten nu in een lek weten aan RTL Nieuws dat het wat hen betreft over en voorbij is met het lidmaatschap van de populaire maar overspannen parlementariër. Of hij gaat vrijwillig weg of ze dúwen hem eruit. 

Bij het CDA is de aanval op Pieter Omtzigt nu helemaal losgebarsten. Want de “top” van de partij lekt aan RTL Nieuws dat ze voor hem écht geen toekomst meer zien bij de partij. “Achter de schermen valt te horen dat met Omtzigt geen land te bezeilen valt,” zegt RTL-presentator en voormalig CDA-spindokter Frits Wester over wat zijn CDA-bronnen hem vertellen. “En anders moeten ze die voor hem trekken, hoor ik.”

En dat is niet alles. Oh nee. Het is nog veel erger. Want ze worden ook weer heel persoonlijk. Zo opereert het partijkartel namelijk altijd. Onenigheid met iemand ontaardt altijd in lastercampagne. Thierry Baudet en Geert Wilders kunnen erover meepraten.

Omtzigt is, zeggen de CDA-toppers (haha), “totaal de weg kwijt.” Sterker nog, volgens deze christendemocratische (haha!) partijgenoten van hem moet hij “geholpen worden.”

Zo. Van je partijgenoten moet je het hebben.

“Hoe populair Omtzigt ook is binnen de partij en voor een deel van de bevolking, ik zie hem voor het CDA niet meer terugkeren op het Binnenhof. De schade daarvoor lijkt te groot,” concludeert Wester logischerwijze. Dit zou einde oefening moeten zijn voor Omtzigt bij het CDA.

Natuurlijk is dat precies wat de CDA-top probeert te bereiken. De Omtzigt-memo is niet gelekt door Omtzigt zelf, maar hoogstwaarschijnlijk door de partijtop. Het “sensibiliseren” van Omtzigt heeft geen effect gehad, en dus willen ze hem lozen.

Maar er was een probleem. Hij ging niet en hoopte zelfs ongetwijfeld achter de schermen de boel te beïnvloeden, óók tijdens de formatie.

Dat zal Wopke Hoekstra niet lekker hebben gezeten. En dus denkt de partijtop: ‘Nu aansturen op een breuk, alle vuile was naar buiten gooien, een crisis riskeren, maar als Omtzigt opstapt dan hebben we over een week of drie/vier weer rust in de tent, en dan kunnen we dus prima regeren.’

Dit is het spel dat nu gespeeld wordt. En het is makkelijk opereren voor ze omdat Omtzigt niet publiekelijk terugslaat.

Het is een vies spel, maar het is ook opmerkelijk dat het zo gespeeld wordt. Want politiek inhoudelijk is Omtzigt gewoon links, en dus past hij echt wel bij het CDA. Hij heeft een paar dossiers waarop hij uiterst kritisch is geweest richting de zittende macht (zoals de Toeslagenaffaire, en gelukkig maar want anders was het nooit boven komen drijven), maar op immigratie, overgave van onze soevereiniteit aan de EU, de Woke-gekte, de Gender-waanzin, de klimaathype, en natuurlijk de coronadictatuur heeft hij altijd braaf meegestemd met zijn partij. Omtzigt is een CDA’er in hart en nieren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als je je dat bedenkt en dan even verder nadenkt besef je opeens hoe het toch kan dat de mainstream politiek zo oneerlijk, leugenachtig, en vies kan zijn over partijen die wél het hele narratief willen veranderen, zoals FVD. Want als ze bereid zijn om een eigen Kamerlid, dat trouw meestemt met de partij maar op een paar punten kritisch is, op deze manier te behandelen, nou, dan zijn ze al helemaal maar wat graag bereid om – samen met vrienden in de media – zo’n narratief-veranderende partij tot de grond toe af te branden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. LifeBuddy

  Hier nog een sLinks roeptoeter die niet eens door heeft, dat sywert te veel van de sLinkse VVD/CDAenz partijen weet, die het daglicht NIET mag zien
  ”show/youp-haalt-uit-bij-humberto-waarom-tieft-cda-oplichter-sywert-niet-de-partij-uit~ab6493fc/”

 2. Beukman

  Begrijpelijk besluit. Want hoe je het ook wendt of keert: de man is een splijtzwam, het komt nooit meer goed tussen hem en zijn partij.

  1. Cootje

   En die splijtzwam moet blijven etteren heerlijk zo luis in de pels en reken dat zijn dossiers kennis zo groot is dat hij de vuile was op de juiste momenten naar buiten kan gooien , heerlijk zo luis in de pels van een onbetrouwbare verrote politieke zooitje . Het heerlijke is dat het publiek zo moe wordt van deze onbetrouwbare zooitje en er steeds nieuwe leuke lijkjes uit de kast vallen , onbehoorlijk bestuur hoort in een bananen republiek .

   1. Mr.blauw.sky

    Heb parlementaire bestel kraakt in zijn voegen Wilders hoeft alleen nog maar extra zout in de wonden te strooien,. dan kan hij volgend jaar als sterke man de macht zo overnemen

  2. Cootje

   Die corrupte Beukman wordt door omtzigt in zijn kruis geraakt. Zijn zogenaamde politieke vrienden hebben allemaal boter op hun hoofd en als je in een zogenaamde rechtsstaat woont , en bankdirecteuren worden niet gestraft voor hun misdaden die geen kattenpis zijn want ze zijn bereid on 450/750 miljoen boete te betalen , waar vriendjes de eerste toegang hebben om geld te verdienen aan mondkapjes , waar 5 miljard € niet is te verantwoorden , waar criminelen met hun activiteiten 60 miljard omzetten . Dat kan de benaming bananen republiek goed verdragen , en het dagelijkse bestuur is van dat kaliber

   1. Beukman

    Dat kan de benaming bananen republiek goed verdragen

    Je bent zelf een banaan, Cootje. Ook nog een van het stijfrechte soort.

    1. Nikita

     Doet het pijn knul hahahahaha Cootje heeft 100% gelijk en dat kun jij totaal niet verkroppen GET A LIFE STUMPERT

     1. Harry Haller

      Klopt Nikita. Neukman is compleet uitgelüld en heeft geen tegenargumenten, dus moet hij zich verlagen tot een ad hominem.

      Dat past wel bij de klootzak die vindt dat Theo van Gogh terecht is vermoord en Wilders terecht al 14 jaar in een safehouse leeft. Moeten ze maar geen kritiek op de islam hebben.

    2. Cootje

     Vol in je kruis geraakt en dat is de politiek ook , de beerput is open en af en toe wordt het deksel gelicht , en komt de lijkengeur naar boven . En de banken en corrupte bestuurders komen vanzelf aan de beurt , en je kan de argumenten van hierboven niet weerleggen hoort echt thuis in een bananen republiek , er is nu onderzoek naar een vierde bank ? Welke zou dat wezen in onze bananen republiek

 3. NO8DO

  Mocht het “lekken” van zijn belevingsmemo met zijn medewerking/goedkeuring zijn gebeurd, kan ik mij een aantal benamingen welke hem ten dele vielen, zondermeer billijken.
  Dan is hij bewust bijzonder destructief bezig en dient “geneutraliseerd” te worden.

 4. EvertB

  Dit weekend wordt het ook erop of eronder voor Hoekstra. Als hij geen beslissing neemt is zijn leiderschap, voorzover hij die al heeft, definitief weg. Een wond dien je niet te laten dooretteren als je het CDA uit de identiteitscrisis wilt halen.

  ‘Je moet wat met Omtzigt’ was een paar maanden geleden het choquerende onderwerp van de dag. Ik ben nu echt benieuwd hoe de partijtop aan de ‘functie elders’ invulling gaat geven.

 5. usb3.0

  Nou wat je ziet natuurlijk is dat Pieter gedemoniseerd wordt, en idioten als bv beukho*r vinden eigenlijk dat waarheden niet boven tafel mogen komen, je bent dan natuurlijk een enorme imbeciel als je je in deze nog schaart achter het cda…

  1. nexit_nooit

   je bent dan natuurlijk een enorme imbeciel als je je in deze nog schaart achter het cda…

   Correct, de enorme imbecielen scharen zich achter Baudet.

   1. henk43

    @nexit_nooit: Wat weer een rake opmerking

    1. Nikita

     Gaat het hier over Baudet slemiel ? nee ? Klets dan geen onzin . Ga je familie lastig vallen kleuter dat je bent.

 6. staleo

  Als je de corruptie en vriendjespolitiek in Limburg bekijkt met het cda, dan kan hopelijk iedereen zien hoe het in Den Haag gaat met de cda.
  Het is bijna een schande als je christelijk bent en nog denkt om op zo’n partij te stemmen.
  De gluiperigheid zie je gewoon uit hun ogen,
  Op naar nieuwe verkiezingen, dan gaat Omzigt vanzelf weg, en cda natuurlijk ook maar dan echt weg naar 0 zetels.

  1. Cootje

   Niet alleen in limburg , de hele politiek is van die club handjes wassen mondje houden en gebruik maken van het old boys netwerk , niet geschikt voor de functie wel aangesteld wegens verdienste oogjes toe .

 7. Cootje

  Reken er op dat omtzigt het hele politieke spectrum omver kan blazen zijn kennis en zijn dossiers kunde is uitstekend , Hoekstra weet dat er is betaald met beïnvloeding multinationals n dat is strafbaar , Hoekstra weet dat er meineed is gepleegd door een hoop bestuurders oude en nieuwe politici in de toeslag affaire ze zijn allemaal chantabel dus die Pieter omtzigt staat uitermate sterk en is in staat en terecht om het hele politieke zogenaamde fatsoenlijke in diskrediet te brengen , er worden er al een hoop zenuwachtig , heerlijke politiek en heerlijk op de man/ vrouw af beschadigt

 8. staleo

  En kijk even naar de oplichting van cda er van Lienden, die allerlei partners die hem belangeloos hebben geholpen terwijl hij met grote winst wegloopt.

 9. Piet Klein

  Dit wordt CDA 2.0 onder Omtzigt, de scheuring is compleet. De laster campagne gaat op volle toeren draaien en zeker Omtzigt zal hulp nodig hebben om CDA 2.0 op de rit te zetten. Hebben ze goed gezien. Ik denk dat de naam CDA 2.0 kan omdat Omtzigt misschien wel het meest het gedachtengoed van het CDA vertegenwoordigt. Het CDA kan er zelf voor kiezen om de naam te wijzigen in CDA obsolete maar hoeft niet. En zeker kan Omtzigt melden dat het CDA obsolete nog meer dan hij help nodig heeft. Hulp om politieke onderwerpen inhoudelijk goed te doorgronden, hulp om te leren hoe je ministerie en uitvoeringinstanties goed aan stuurt, hulp om de democratie beter te begrijpen, hulp om te snappen dat integriteit een kernwaarde is van politiek en van zakendoen en misschien hulp bij het goed leren liegen. Of Omtzigt alle benodigde kwaliteiten heeft om een partij op te zetten is nog maar de vraag. Maar de vraag is niet of de Hoekstra en consorten voldoende kwaliteiten hebben om een partij te runnen. CDA eens een grote gezaghebbende partij, het blijft maar de vraag of ze nu nadat het vuil aan alle kanten eruit loopt zich moeten gaan scharen onder de kleine partijen.

 10. waterman

  Het CDA heeft zelf hulp nodig. Pieter niet, die komt er wel weer bovenop. Het lijkt me geweldig oke, als Pieter Omtzigt zijn eigen partij opricht. Bijv. met de naam: CDA van Omtzigt (CVO).

  1. CZ

   “Het CDA heeft zelf hulp nodig.”

   Alstublieft niet! Laat die middelmatigen die werkelijk alles wat Rutte heeft bedacht hebben gesteund, alstublieft failliet gaan.

 11. 56RdK

  Tja, denkend aan Pim Fortuyn, dat zou nu niet meer kunnen. Zou teveel opvallen.

  Dus benoem je Pieter tot gek geworden persoon, in de hoop dat zichzelf wat zal aandoen.

  1. Cootje

   Debiliseren was toch het toverwoord , is achterbaks uitschakelen , zijn argumenten , bevindingen en gewoontes om zeep helpen , D66 gaf hun kroonjuwelen gewoon weg om aan de macht te komen. Politiek is totaal verrot en het mes wordt makkelijk door een ploeggenoot in je rug gestoken , hun banen carroussel staat op instorten

 12. 56RdK

  Pieter wordt dus nu van alle kanten vanuit het CDA aangevallen door zogenaamde betrouwbare personen, zoals die spindoctor Jack de Vries. Ja, die onder andere zijn eigen vrouw belazerde.

  Pieter mag zich in het feit verheugen dat een heel groot deel van het Nederlandse volk achter hem staat en beslist niets, maar dan ook niets moeten hebben van dat gladde, achterbakse, geniepige c.q. hypocriete en onbetrouwbare volk dat zich CDA noemt.

 13. Emile Takma

  “Want politiek inhoudelijk is Omtzigt gewoon links, en dus past hij echt wel bij het CDA.”

  Om die reden is het ook onjuist te beweren dat ‘rechts’ deze verkiezingen heeft gewonnen.

  1. nexit nu aub

   welke partijen kunnen we op links optekenen strónt vlé®k ? je gewauwel zonder man en paard te noemen wordt wat eentonig domme jongen

 14. Emile Takma

  Omtzigt heeft in inmiddels zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd en gaat verder als onafhankelijk Kamerlid.

  Dat lijkt me de beste oplossing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.