Video! VVD transformeert in een havik: Nederlandse ISIS-gangers moeten het Nederlandschap verliezen

Het is ongelooflijk om te zien, maar blijkbaar gebeurt het toch echt. Want gisteren bij het Tweede Kamerdebat over het terughalen van ISIS-vrouwen naar Nederland transformeerde de VVD opeens in een havik. Want, liet de partij weten bij monde van Kamerlid en woordvoerder Ingrid Michon, zij willen het Nederlanderschap wordt afgepakt van mensen die naar ISIS-gebieden zijn afgereisd – ook ná berechting.

VVD-Kamerlid Ingrid Michon deed gisteren het woord voor haar partij bij het debat over de Syriëgangers – en het terughalen van deze tikkende tijdbommen naar Nederland. Wat zij daar zei schokte vriend en vijand. Want, liet ze weten, de VVD is er voorstander van dat ISIS-terroristen hun Nederlanderschap verliezen.

Wybren van Haga (Groep Van Haga) snelde op dat moment naar de interruptiemicrofoon. Hij en Caroline van der Plas (BBB) hadden namelijk een motie gepland over precies dit onderwerp. Maar, zei hij, daarbij gaan zij óók zo ver dat Syriëgangers het Nederlanderschap óók verliezen als dit ze stateloos maakt.

“Alleen dat Nederlanderschap afnemen dat stuit vaak op het feit dat je mensen niet stateloos mag maken,” aldus Van Haga. “Dit lijken toch conflicterende zaken. Dus ik ben benieuwd of de VVD dan ook bereid is om die stateloosheid, die via dat VN-verdrag uit 1954 dan is geregeld, of dat prevaleert, of dat de bescherming van Nederland prevaleert?”

En toen zei Michon iets dat toch wel verbaasde, aangezien de VVD deel uitmaakt van de regeringscoalitie die ISIS-vrouwen terughaalt naar Nederland, en die dat blijkbaar volkomen normaal vindt.

“De heer van Haga heeft gelijk,” zei Michon. “Dat afnemen van Nederlanderschap geldt nu alleen voor diegenen met een dubbele nationaliteit. En mijn fractie is voorstander van om dat ook mogelijk te maken met mensen die alleen het Nederlanderschap hebben, dat klopt.”

Van Haga heeft hier dus samen met Van der Plas een motie over ingediend. De laatste presenteerde de motie in haar spreektijd:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo, zo, nou, nou. Dit standpunt van de VVD – niet in verkiezingstijd! – is wel héél schokkend. Nog even en de VVD wordt nog eens een echte rechtse partij.

Haha, oké, oké, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Maar de gedáchte!

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Stanly2000

  Heb ik wat gemist, komen er soms verkiezingen aan?

  1. september

   Het ziet er niet naar uit dat er binnenkort nieuwe verkiezingen zijn.Dat zit er voorlopig nog niet in.

 2. HD

  Verkiezingen dus, anders heeft de verrotte VVD nooit zulke stoere plannen

 3. plakband

  VVD kiezersbedrog in de maak: Nederlandse ISIS-gangers moeten het Nederlandschap verliezen
  En wat gaat NL doen met al die statenlozen ?
  De VVD wil hiervoor een ISIS-enclave inrichten waar alle voormalige ISIS-fanaten die hun nationaliteit zijn kwijtgeraakt volgens hun eigen principes kunnen leven. Er wordt al in Drenthe gezocht naar een passende en vooral ruime locatie.

  1. Drostemannetje

   Kunnen we daar niet Amsterdam voor gebruiken? De meeste sympathisanten zitten er al inclusief Burgemeester. Muur er om heen en klaar.

   1. plakband

    Goede suggestie.
    Maar, de wens van de belastingbetaler eerbiedigen ?
    Dat is teveel gevraagd van de machthebbers.

   2. Niet L niet R

    Goed project!

 4. HD

  Ben je met je rotkop tien jaar aan de macht ga je dit nu pas ( verkiezingen ) regelen.
  Dan moet je je als politicus toch kapot schamen.
  Wat een stakker.

 5. Paardenmiddel

  hahahha, tot hoelang geldt deze “havikhouding”?
  Of staan ze zo slecht voor; na 10 jaar baggerbeleid is het vertrouwen gezakt tot 0.

 6. Duckday

  De meesten hebben een dubbel paspoort dus statenloos komt bijna niet voor. Maar ze hebben meegedaan aan moorden verkrachten en wat meer dus gooi ze er uit.Laat ze daar dan worden ze harder gestraft geen uitkering geen huis geen zorg en ga maar door.Hier komen ze naar enkele maanden weer vrij het waren zo zielige huisvrouwen daar
  hier is hun kosje gekocht en die kinderen zijn ook een gevaar wat hebben ze meegekregen ongeveer 30 jaar geleden riepen die zielige kinderen dit land is straks van ons. Deze mensen zijn niet omte turnen en zullen altijd zo blijven.En die zogenaamde specialisten zitten er ver naast

 7. JFU

  Allemaal voor de bühne…….stelt niets voor. Achter de schermen zijn de voorbereidingen om dat tuig als slachtoffers te ontvangen in volle gang. Ze krijgen gratis onderdak, gezondheidzorg levenslang een uitkering…..enz….

 8. Bunky01

  De huidige VVD gaat zich aan zijn woord houden?? Dit geloof je toch zelf niet !
  De huidige VVD hangt van leugens en bedrog aan elkaar; zie alle strapatsen van de afgelopen 10 jaar.

 9. Eppo123

  De VVD is bijna allang afgedaan, slappe hap. Niet geloofwaardig.

 10. Eppo123

  bij mij al lang afgedaan

 11. dumbfarmer

  hahaha wat een achterlijke misleidende grap..
  wat er werkelijk gebeurd:
  we halen ze hierheen, om ze te berechten, komen ze vast te zitten en na 2 jaar ofzo lopen ze weer rond. Als dan hun nederlandse nationaliteit afgenomen wordt, zie je ze linea recta naar het dichtstbijzijnde COA wandelen waar ze asiel aanvragen.. en daar hulp bij krijgen van een heel leger aan advokaten, sociale werkers, enz. enz.

  Dus effectief maken we het nog idioter.. niet alleen worden ze op onze kosten terug gehaald maar krijgen ze dalijk dus ook nog een asiel status en dus een uitkering en voorrang op miele en huis!!!

 12. RvdBe

  Mogen ze dat wel zeggen van Jesse Klaver?

 13. Michael M

  Weer een hoop luchtvulling of teksten waar niets mee gedaan wordt. Toch knap om salaris te verdienen met onzin uitkramen. Als men nou eens dat luchtvulling echt ging gebruiken en de handjes echt lieten wapperen dan alléén de tong, dan gebeurde er eens een keer iets zinnigs. Maar dit is klein dom nederlandje. Dus weer niks. Als je IS personen terug brengt naar hier en in de maatschappij is hetzelfde alsof je tegen een SS kampbeul zegt: U hoeft niet vervolgd te worden, want u krijgt therapie en dan kunt u de maatschappij weer in. Wat is nou het verschil tussen de tweede Wereldoorlog en IS. Je moet die gasten als gelijke behandelen. Het zijn moordenaars of medeplichtigheid aan duizenden moorden in IS gebied op duizenden onschuldigen. Waarom dringt het die debielen linkse debielen huilie huilie dan tot hun door, of missen ze een hersenkwab!!!

 14. Michael M

  VVD is niet als sociaal liberaal rechts, het is VVD linkse partij geworden. VVD kan beter VLD heten. Vereniging Linkse Democraten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.