Beroepsdemonstrant Quinsy Gario gaat in beroep tegen royement door Sylvana Simons en haar partij BIJ1

Beroepsdemonstrant Quinsy Gario gaat in beroep tegen zijn royement bij de politieke partij BIJ1. Hij noemt de beschuldigingen van Sylvana Simons en haar club ongefundeerd. Daarom heeft BIJ 1 volgens Gario geen gegronde redenen om hem te royeren. Het radicaal-linkse BIJ1 smeet Gario uit de partij omdat hij voor “onveiligheid” zou hebben gezorgd.

In een bezwaarschrift dat in handen is van Trouw laat de door Sylvana Simons en haar partij verstoten Quinsy Gario weten dat het ‘signaalonderzoek’ naar het gedrag van Gario binnen BIJ1 onmogelijk kan dienen als aanleiding voor een royement.

Een dochteronderneming van het bureau die het conflict onderzocht, de Landelijke Klachtencommissie, schrijft op de website dat zo’n signaalonderzoek “geen onderzoek (…) gericht op waarheidsvinding en harde feiten“ is. Gario reageert daarop: “Het signaalonderzoek bevat simpelweg geen feiten over mijn gedrag of uitingen”.

De soap rondom het gedwongen vertrek van Gario en de veronderstelde “giftige partijcultuur” duurt dus nog wel een aantal radicale episodes voort.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Wally

    Ojee…. wat nu?
    De vraag is natuurlijk hoe de blanke man hiervan de schuld kan geven. (altijd een man, heel typisch, een leuke blonde vrouw willen ze allemaal wel….).
    Ik ga er eens goed voor zitten en zal genieten van elke klacht, zeurfrase of wat dan ok. Gratis vermaak, das lekker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.