En ja hoor… Defensie: ‘Militair vliegtuig voor evacuatie van personeel Afghanistan is vertraagd’

Wat iedereen al zag aankomen is nu daadwerkelijk realiteit geworden: De evacuatie uit Afghanistan wordt een groot fiasco. Het eerste militaire vliegtuig dat mensen uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel zou moeten evacueren, is vertraagd vanwege ‘lokale omstandigheden’, aldus het ministerie van Defensie.

Door het lanterfanten van ons eigen demissionaire kabinet kleeft er nu mogelijk bloed aan hun handen. Het eerste militaire vliegtuig bedoeld voor de evacuatie van personeel in Afghanistan, kan “tot nader order” niet landen in Kaboel.

Op het moment dat onze demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld een tweet de wereld in stuurde om het begin van de evacuatie aan te kondigen, ging het al mis. Rond dezelfde tijd werd duidelijk dat het vliegveld van Kaboel een complete chaos was en dat er overal mensen op de landingsbaan liepen.

De Dagelijkse Standaard

Dat was eigenlijk al het teken dat het waarschijnlijk te laat was voor een reddingsoperatie, maar ach, het zijn maar mensen aan de andere kant van de wereld. Daar heeft ons demissionaire kabinet niet zo veel mee van doen, dus keek Bijleveld nog rustig een film en was Mark Rutte compleet verrast door de snelle opmars van de Taliban.

Het kan toch haast niet anders dan dat het laatste woord hier nog niet over is gezegd. Iedereen heeft nu kunnen aanschouwen hoe incompetent ons demissionaire kabinet is als het op daadwerkelijke actie aankomt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat konden we natuurlijk al eerder zien op andere vlakken, denk aan de Toeslagenaffaire en vrijwel de hele coronacrisis, maar daar vielen tenminste nog argumenten voor te bedenken. In dit geval niet. Hier is gewoon laks omgegaan met een situatie die ze van mijlenver aan hadden kunnen zien komen. Vingers in de oren, kop in het zand en hopen dat de Taliban dit keer wél meevalt. Dat is de gekozen aanpak geweest en het resultaat zien we zich nu ontwikkelen. Dramatisch.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Tommy76

  Rutte zal gedacht hebben: “Toch weer mooi wat CO2 uitgespaart…”

 2. vlekkenoplosser

  over 24 uur vliegveld hermetisch afgesloten , das haben wir nicht gewusst , dat had niemand zien aankomen , dat is overmacht

  pathologisch leugenaar rutte geeft er wel een draai aan

  1. Vanduinen

   Afghaans leger gaf zich over zonder een schot te lossen. In de jaren 80 ging de wapenstroom van de VS richting Taliban. VS heeft met haar politiek in het verleden in de regio zelf richting gegeven aan ontwikkelingen later. En nu hebben ze alles. Ook de achtergelaten wapens van de VS. Rutte heeft daar niets mee te maken.

   1. Poemien Noegien

    Vanduinen?

    1. Vanduinen

     😋

   2. vlekkenoplosser

    dom gedrocht daar gaat het hier niet over !

    Het gaat over repatriëren van mensen sukkel , een luchtbrug die straks niet meer mogelijk is als de taliban het vliegveld sluit.

    jij bent nog stommer dan de stróntvlé®k en de bukhóer bij elkaar opgeteld

    1. ElGuapo

     Dat is een hele prestatie.

     1. Brenda Welsh

      Ook wakker geworden? Heb je de sleutel bij je als je de buurt opgaat?

    2. ElGuapo

     Ga je kooi in alterego friemeltje.

 3. Lefty

  Nederland heeft geen vliegtuig en de Russen zijn ook uit uit Afghanistan getrapt.

 4. Appelstroop

  Morgenochtend debat hierover voor degene die vrij zijn.
  Denk dat iedereen de situatie echt vreselijk gaat vinden, en het betreuren dat de tolken nu uitgemoord gaan worden om nog maar te zwijgen over het lot van hun vrouwen en dochtertjes. En natuurlijk hoe verrast we ALLEMAAL zijn over hoe snel de Taliban oprukte (of hoe weinig weerstand er was van een niet betaald regeringsleger dat een corrupt regime moest verdedigen waar ze helemaal niet voor hebben gekozen). En dan de honderden achter gelaten leger voertuigen, 80+ helicopters, drones, en honderduizenden geweren. Cadeautje van de belastingbetaler.

  1. Emile Takma

   Ik neem aan dat Appelstroop het vertrek uit Afghanistan een goed idee vindt?

   1. Poemien Noegien

    “Ik neem aan”

    🙂

    1. Brenda Welsh

     Komp u ook uit de versleten broekzak van de Vlekkenoplosser? Ik denk van wel.

     1. ElGuapo

      Het trieste dampende hoopje nutteloosheid van schlemieltje kwakma roept ook wat.

     2. Poemien Noegien

      “schlemieltje kwakma”

      Juist, óf diens zuigende rugridder.

   2. ElGuapo

    Daar is zolderkamersloerie weer met een vraag. Dezelfde zolderkamersloerie die geen antwoord geeft op vragen als ze niet bevallen of als ze te lastig zijn.
    Je snapt niet dat het vliegtuig te laat gestuurd is omdat er een stelletje incompetente apen zit die nu opeens zogenaamd verrast zijn dat het allemaal zo snel ging terwijl elke debiel dit had kunnen zien aankomen.

   3. Appelstroop

    Je aanname is juist!

    Het gaat me uiteraard om de manier waarop dit is gebeurt en hoe er wordt omgegaan met mensen die ons hebben geholpen. Schaamteloos dit.

    1. vlekkenoplosser

     rutte laat zijn menselijke kant weer zien , krijg de téring maar daar in verwegistan en zoek het lekker zelf uit.

     Als straks het vliegveld ook dicht is is zijn mening uiteraard dat ook dat niemand kon voorzien.

     rutte een walgelijk sujet !

  2. Freba

   Vandaar dat er veel NSB-ers naar Duitsland zijn gegaan na WWII. De Duitsers namen hun “hulpjes’ WEL op. T.o.v. Duitsers zijn NL-ers autisten…….Daarom, werk niet voor de Regering in het buitenland; als het fout afloopt, mag je jezelf redden. En ga al helemaal niet in het Leger. Je word ingezet om de grondstoffenroof in het buitenland “vlotjes” te laten verlopen. Wat een koloniale hufterigheid. Moet ik wakker liggen van mogendheden die hun vrouwen sluieren?

 5. dumbfarmer

  Alles dat we even hoeven te doen is even terug kijken naar 1975 in een stad met de naam Saigon om te weten hoe dit verder af gaat lopen.
  As usual, meneer Rutte met geheugenverlies terwijl hij notabene (op onze kosten) een hele studie geweid heeft aan geschiedenis.
  Moet echt fijn zijn om te leven volgens de woorden van Adam Savage: i reject your reality and substitute my own.. en voor hem moet het inderdaad een geweldige wereld/safe space zijn die hij zichzelf aangemeten heeft!

 6. polleke67

  Iedereen zag dit aankomen, behalve natuurlijk onze politici (en die hebben nog informatie uit de eerste hand)….. prutsers….

 7. Morgan4321

  Dat scheelt weer een hele lading fanatieke moslims die nu niet meer naar Nederland komen, mooi zo. Of dacht iemand dat de collaborateurs daar allemaal bekeerd waren tot het christendom of zo?

 8. Freba

  10.000.000.000 euro per jaar naar defensie en dan niet een transport vliegtuig naar Kaboel kunnen brengen op een veilige manier. Wat een onkunde. We moesten destijds toch voor miljarden aan de Lockheed F35’s aanschaffen. 46 stuks. Volgens Dickie Dick Berlijn waren de jets belangrijk in Afghanistan i.v.m. de bermbom-bestrijding. Weggegooid geld. NL, altijd een grote smoel over anderen, zelf niets kunnen…….En maar opgeven dat de economie zo goed gaat. Geen woningen, onvoldoende IC’s etc.etc.etc.etc.etc.etc.etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.