Bureaucratisch kabinet zal ‘alles in het werk stellen’ om ook Afghaanse chauffeurs, koks en beveiligers terug te halen

Het bureaucratische demissionaire kabinet zegt tegen de Tweede Kamer ‘alles in het werk stellen’ om niet alleen tolken maar ook Afghaanse chauffeurs, koks en beveiligers.terug te halen naar Nederland.

De Tweede Kamer drong er zéér terecht op aan dat het kabinet niet alleen ruimhartig moest zijn ten opzichte van Afghaanse tolken die voor de Nederlandse overheid hebben gewerkt, maar ook richting chauffeurs, koks en beveiligers. Ook moet het kabinet zich volgens de Kamer inspannen voor (fixers van) journalisten en mensen die aan Nederlandse ontwikkelingsprojecten hebben meegewerkt, meldt de NOS.

Demissionair ministers Kaag (Buitenlandse Zaken) en Bijleveld (Defensie) en demissionair staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel) waren er wel als de kippen bij om te zeggen dat er geen garanties konden worden gegeven.

Ook schuiven Kaag en Bijleveld de schuld voor het trage reageren op de situatie af op de gevallen Afghaanse regering. Die zouden steeds het bezit van een Afghaans paspoort hebben geëist, waardoor het de evacuatie bemoeilijkte. Je vraagt je dan af hoe het toch kan dat het sommige andere landen wél op tijd is gelukt om Afghanen te evacueren. Had Nederland net pech met de mensen die ons hebben geholpen? Wat een slap excuus.

Morgen wil het kabinet een luchtbrug vormen om de mensen terug te halen. En daarmee hebben ze wellicht enigszins geluk, want de Taliban lijkt vooralsnog niemand die wil vluchten een strobreed in de weg te leggen. Mensen die toch het vliegveld in Kaboel weer willen verlaten, krijgen echter te maken met checkpoints van de Taliban.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En vanwege die onzekerheid grijpen de incompetente kabinetsdames ook dit aan om zichzelf alvast nog verder in de dekken. Kaag heeft namelijk gezegd dat Nederland niet zonder Amerikaanse hulp kan, vanwege de benodigde “air cover” die alleen zij zouden kunnen regelen. Daarnaast zou het kabinet ook van de Verenigde Staten afhankelijk zijn voor contacten met de Taliban. Is er überhaupt iets wat we zélf nog kunnen?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. usb3.0

  Vrouwen die minister van defensie zijn, gekker moet het niet worden..

  1. Monty

   Mensen die een burgeroorlog wensen.
   ”gekker moet het niet worden.”

   1. Poemien Noegien

    Ultralinkse NSB’r

   2. Cootje

    Dus daarom maar in de kost nemen .

   3. usb3.0

    Zegt de linkse nsb-er die Nederland liever verraad

    1. Monty

     @usbtje ziet graag anderen in onze straten sterven voor zijn ‘vrijheid’.
     Usbtje vind zijn leven veel slechter dan die van de Afghaanse tolken en Afghanen die de Nederlandse soldaten hebben geholpen.

     Usbtje moet ook dagelijks vrezen voor zijn leven toch?
     Mannetje.

     1. usb3.0

      monty is niet alleen een linkse fascistische NSB-er maar ook een leugenaar, die de vrijheid graag af neemt van Nederlanders.
      Als monty nou eens leert om begrijpend te lezen dan zou monty beseffen dat hij zich letterlijk kapot moet schamen en terstond zijn excuses aan moet bieden, elk normaal gezond en weldenkend mens weet hoe ik er in sta en monty vindt dit heel eng, die poept in zijn tenalady en gaat weer in zijn rolstoel zitten peukje roken

    2. Poemien Noegien

     Linksaf, Konty.

   4. ElGuapo

    Konty spettert er weer op los.

  2. hans-e-pans

   De Afghaanse chauffeurs, koks en beveiligers en hun familieleden hoeven helemaal niet naar Nederland teruggehaald te worden.

   Hun land is Afghanistan maar ze worden naar hier gehaald omdat ze door hun hulp aan de Nederlandse soldaten door de Taliban als verraders worden gezien en daarom zijn ze daar in de toekomst in levensgevaar zijn.

 2. Poemien Noegien

  @USB: Kijk dit voor de gein even… 😛

  external-preview.redd.it/XvytH9ktH6JyHO5PBiSr4zdq3wjj_AxSAMIkw3PuYTc.jpg?auto=webp&s=5595761f436b0d7779efa5b5bdb04356114e7238

  1. usb3.0

   Dat bedoel ik

  2. Branzino

   @Poemien Noegien

   Wat wil je eigenlijk aantonen met deze bijna 7 jaar oude foto?

   1. usb3.0

    Niet vragen naar de bekende weg branzebinootje!

 3. Cootje

  Hebben we al niet genoeg kostgangers , om een of twee Olympische medailles te kunnen winnen, de rest de kont van Rob Jetten mag wassen , met een uitkering als statushouder met de algehele familie hereniging , en weer worden de elite in het gooi en Laren niet getroffen door die immigratiestromen , maar denken Rutte in Groningen zijn de mensen toch niet tevreden dus in het Groningse zoutkamp pletteren we ze neer , dan kan het openbaar vervoer en de plaatselijke middenstand de teringzooi op ruimen , terwijl er een mooi bosgebied met duinen liggen aan bergen aan zee .

 4. Cootje

  Ben je lekker mee in het Groningse zoutkamp , prettige overlast .

 5. Monty

  Wilders moet dan wel snel zijn om de grenzen ook voor deze mensen te sluiten.

  Ondanks hun steun aan ons land.
  Apparte manier om dank je wel te zeggen.

  1. Cootje

   Als je de behoefte hebt om er een paar in huis te nemen , ga je gang met je burgerlijk gevoel voor dit kut land , dan hoor je nog bij de 30% positieve , geweldige mensen voor de bergen en die bezitten wij niet .

  2. usb3.0

   “Hun steun aan ons land”

  3. Tommy76

   Monty, volgens mij heeft Nederland de Afghanen gesteunt en niet andersom.

   Nederland heeft miljoenen euro’s geïnvesteerd in dit land en diverse Nederlandse soldaten zijn gesneuveld in Afghanistan…

   Hopelijk zijn de Afghanen ons hier dankbaar voor.

   Het is en blijft een ernstige situatie in Afghanistan waar de islam regeert. Ik vermoed dat het daar nooit meer goed gaat komen of de gehele bevolking moet massaal in opstand gaan komen.

  4. ElGuapo

   Nog wat spettertjes uit konty.

 6. Cootje

  Zullen de Afghanen weten dat ze toeslagen krijgen in Nederland , dat ze een uitstekende minister president krijgen , die gaat zich hard maken voor deze kostgangers die worden in de watten gelegen ,Afghanen gebruiken het meeste geweld in de asielcentra,s maar onderleiding van een uiterst vakkundige minister broeders knol gaat dat vlekkeloos verlopen hoor je jaren niets van . Jammer dat ze in het Groningse HAREN geen plek hadden daar waren deze Afghanen op hun plaats geweest warm volk en instaat om ze persoonlijk in huis te nemen , en goed om in HAREN cultuur te snuiven , want het is wel een blanke bevolking daar , maar waarom sluit de taliban niet hun vliegveld nu proberen alle nuttige mensen die hun land kunnen opbouwen andere lastig te vallen

  1. Cootje

   Broeders knol

   1. Cootje

    Broekers knol

 7. Appelstroop

  ‘Defensie begon pas maandag aan evacuatieplan’ lees ik net in de Telebelg.

  Ook goed geloofwaardig nieuws!
  Volgens het AD: ‘Geen bijltjesdag in Afghanistan, alles is vergeven’
  Hoeven de tolken en ander personeel dus niet hierheen worden
  gehaald en is de vluchtelingenstroom ook van de baan.

 8. dumbfarmer

  als ze nu zouden roepen: we weten het niet maar we zetten al onze spinners vol hier op zodat het dalijk uitziet alsof we niks hadden kunnen voorkomen of doen, maar wel onze best hebben gedaan. Dan waren ze tenminste eerlijk.
  Ik blijf het roepen: iemand die alleen wat bedrijfskunde gestudeerd heeft, beetje rondgehangen heeft bij de overheid en altijd wat aan heeft kunnen lanterfanten hoort niet op een dergelijke post te zitten. Daar hoort iemand die echt snapt hoe zaken in de praktijk uitpakken bij de strijdmacht.

 9. sonny

  Het humanistisch woke-denken moet maar eens afgelopen zijn, het Afghaanse volk wilt niet anders!
  Ze zijn te beroerd om voor hun eigen land te vechten, op een paar progressieve vrouwen na!
  Het leger gooide de wapens weg en verdween lafhartig onder de burgerbevolking, onze jongens mogen daar sneuvelen!
  Dat geldt overigens voor de hele zandbak regio!

  1. right

   sonny@
   Juist!
   De politiek, volk en het leger moeten hun eigen verantwoordelijkheid maar eens nemen en bewijzen!

  2. right

   sonny@
   Het volk wil, zonder t.

 10. Bes Tolen

  De politiek om miljoenen vreemdelingen het land binnen te halen werkt zwaar in het voordeel van extreem links waaronder christelijk en joods. Dat is al lang de uitkomst in de VS van verkiezingen en vanzelfsprekend denken ook de overeenkomende politieke partijen in de van de VS zich afhankelijk voelende staten er zo over. Op deze wijze wordt de autochtone bevolking geknecht en tot zwijgen gebracht, namelijk puur politiek. Groot gebrek aan politieke en maatschappelijke vrijheid om zich te kunnen organiseren, steeds zwaardere beperking van de vrijheid van meningsuiting ook door opleggen van eenzijdige linkse opvattingen waaronder multicult, voorkeursregelingen en uitdelingen van subsidies, permanente propaganda en dreigementen, en de uit te oefenen vele onfrisse methodes meer waaronder het organiseren van valse opvattingen over de autochtone bevolking.

  1. Emile Takma

   “extreem links waaronder christelijk en joods.”

 11. Jannes-46

  Het supertrio Kaag, Broekers-Knol en Bijleveld……. incompetente kakelkipjes!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.