Karteltrekpop Tjibbe Joustra ‘moet zich terugtrekken als voorzitter commissie die moord Peter R. de Vries onderzoekt’

Peter Schouten, advocaat van kroongetuige Nabil B, vindt dat Tjibbe Joustra zich terug moet trekken als de commissie die onderzoekt hoe de moord op Peter R. de Vries precies kon plaatsvinden. Want, zegt Schouten, de geur van partijdigheid hangt als een dikke, smerige, naar poep ruikende wolk om hem heen. Nou ja, zo verwoordt de advocaat het misschien niet helemaal, maar daar komt het wel op néér.

“Dat Joustra zich niet zelf terugtrekt, vind ik echt onbegrijpelijk,” zegt Schouten. “Die man had de eer aan zichzelf moeten houden. Een dergelijk onderzoek hoort los te staan van de staat, de familie van De Vries of ons als advocaten. Het moet volstrekt onafhankelijk zijn. Met ook het recht om getuigen onder ede te horen.”

Ook zijn collega-advocaat Onno de Jong vindt het allemaal gek. “Hij heeft ongetwijfeld kwaliteiten, maar hij is wel betrokken geweest bij de oprichting van de NCTV, een organisatie die zelf betrokken is bij dit proces.”

Want, zegt De Jong, als hij een kritisch rapport schrijft kan er gezegd worden dat hij dat doet omdat hij éxtra kritisch wilde zijn (haha, ja vast). En als hij niet erg kritisch is, nou, dan kan hij ervan beschuldigd worden dat dit het geval is omdat hij zijn matties uit de wind wil halen. “Hij doet het nooit goed,” zegt De Jong dan ook geheel terecht.

Dat gezegd hebbende denk ik dat niemand ernstig rekening hoeft te houden met de eerste optie. In Nederland bananenrepubliekland is het meest waarschijnlijke scenario natuurlijk dat, als er fouten gemaakt zijn, die snel onder het tapijt worden geveegd. Zo rolt onze elite immers al jaren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nederland is de afgelopen elf jaar gehermaakt in het evenbeeld van Mark Rutte: filosofisch leeg, zonder verantwoordelijkheidsgevoel, en leugenachtig tot op het bot. Dat zal nu niet anders zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. HD

  Tjibbe, de graaiende profiteur met de gouden kranen.

 2. Response

  Ik schreef het al eerder bij een ander onderwerp:
  “Hoe langer je aan de macht bent hoe beter je strategische posities kunt bezetten met gelijkgestemden hoe makkelijker het wordt voorstellen door de drukken tot besluit hoe moeilijker het voor de oppositie wordt dat te beïnvloeden. Doe daar nog een sausje Ruttedoctrine overheen en de burger kan doodvallen.”

  Dit is weer zo een voorbeeld van een poppetje benoemen uit het gelijkgestemdenregister om je eigen falen onder het tapijt te kunnen vegen.

 3. Jannes-46

  Tjibbe, de graaiende profiteur mag de beveiliging van een andere graaiende doch inmiddels gesneuvelde profiteur niet onderzoeken?

 4. Aborifa

  De hetze tegen Joustra is volkomen ongemotiveerd.
  Het is een zeer bekwame man.

 5. nexit_nooit

  de geur een dikke, smerige, naar poep ruikende wolk

  De invloed van poepmans reikt tot in de redactie.

 6. 56RdK

  “Zo rolt onze elite immers al jaren.”

  Inderdaad Michael, denk alleen al aan de politieke aanloop naar, de moord en afloop moord van Pim Fortuyn!
  Zegt boekdelen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.