Nog eens 35 Nederlanders geëvacueerd uit Kaboel, toestel onderweg naar Georgische hoofdstad Tbilisi

Nadat er woensdag eerder al twee vliegtuigen met een onbekend aantal Nederlandse evacués waren opgestegen vanuit Kaboel, is zojuist een derde vliegtuig vertrokken vanaf het Afghaanse vliegveld. Ank Bijleveld (Defensie) maakte de derde Nederlandse evacuatievlucht bekend tijdens een Kamerdebat. Ook het Ministerie van Defensie heeft het bericht inmiddels gedeeld.

Aan boord van het derde vliegtuig, dat zal landen in de Georgische hoofdstad Tbilisi, zitten behalve 35 Nederlands ook nog zestien Belgen en twee Duitsers en twee Britten. Het is echter niet duidelijk of de Nederlanders aan boord van het vliegtuig Afghaanse-Nederlanders zijn of dat het gaat om ambassade-personeel plus hun gezinnen.

Nadat het dagenlang erg lastig bleek om mensen te evacueren vanaf het vliegveld van Kaboel, lijkt er nu eindelijk steeds meer schot in de zaak te komen. Ook Sigrid Kaag (D66) liet vandaag al weten dat ze samen met haar bondgenoten hard werkt aan meer evacuatievluchten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Wally

    En veel mensen doen hun oogkleppen nog wat verder op, steken hun vingers in de oren en roepen heel hard lalalalalala en natuurlijk de dooddoener ‘het komt allemaal wel weer goed’, zodat ze niet Ie of horen dat die vredelievende talisman al mensen heeft aangevallen omdat ze de nationale vlag wilden hijsen, 1 dode, danku… en het eerste beeld van een minderheid in Afghanistan al is opgeblazen. Nee hoor, ze gaan echt ‘inclusief’ regeren. Mensen mensen, wat zin jullie naïef en dom!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.