Schietpartij met dodelijke afloop in het Gelderse Huissen

Een 48-jarige man uit het Brabantse Cuijk is overleden nadat hij gisteravond werd neergeschoten. Bij een beschieting in een woning in het Gelderse Huissen werd het slachtoffer uiteindelijk dodelijk getroffen door vuurwapengeweld. Ook een 61-jarige Wijchenaar werd geraakt, maar raakte slechts lichtgewond.

De verdachte van de schietpartij wist eerst nog te vluchten voor de gealarmeerde politie en klom tijdens zijn vluchtpoging een dak op waar hij met een wapen begon te dreigen. Nadat de politie effectief op de verdachte wist in te praten kwam hij weer naar beneden en werd gearresteerd.

De aanleiding voor de schietpartij is niet duidelijk volgens de politie, die zelf ook niets willen communiceren over deze zaak. De aangehouden verdachte woont in het appartementencomplex waarin ook de slachtoffers aanwezig waren. Hoe zij elkaar kennen is ook nog onduidelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Monty

  Iets om woest over te worden.

  1. hans-e-pans

   Als de verdachte schietert op het dak zit en met een wapen dreigt dan zouden de agenten misschien een soort oefening kleiduiven schieten gaan doen.

   1. Emile Takma

    Gestoord figuur ben je, Hans.

    1. Harry Haller2

     Het zou een goede oefening voor je zijn Takma, om te proberen je eens van een moreel oordeel te onthouden.

     1. Emile Takma

      Ik begrijp dat je zenuwachtig wordt van een moreel oordeel, Harry. Ik weet dat je op dat punt de weg volledig kwijt bent.

     2. Harry Haller2

      Nee Takma, ik doelde op die minimaal 30 keer iedere dag jij een ander moreel veroordeelt, de maat neemt, afzeikt. Dat wordt ingegeven door je persona grandiosa syndroom – je voelt je ver verheven boven iedereen op dit blog. Een houding die meestentijds wordt veroorzaakt door minderwaardigheidsgevoelens en een gemankeerd zelfbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.