Roddelpraat! Dennis Schouten en Jan Roos uit Televizier-competitie getrapt: ‘Jullie beledigen mensen’

Het kon niet helemaal als een verrassing komen, maar Televizier heeft YouTube-programma Roddelpraat uit de competitie voor de Televizier-prijs getrapt. ‘Jullie beledigen kwetsbare mensen’, zegt de organisatie tegen Dennis Schouten en Jan Roos.

Voor de Televizier-competitie voor het beste YouTube-programma mochten mensen programma’s nomineren. Er werden al een aantal programma’s voorgesorteerd, maar indien men wilde kon er ook handmatig een programma aan worden toegevoegd. Dennis Schouten en Jan Roos riepen mensen op om hun eigen show Roddelpraat ook aan te melden, en dat lukte! Door massaal te hebben gestemd kwamen ze bij de laatste 25 kanshebbers terecht.

Maar daar was de deug-organisatie van Televizier het natuurlijk niet mee eens. Mensen die zélf aangeven dat ze iets ontzettend leuk vinden, maar wat niet in het straatje van Woke, diversiteit, inclusiviteit en ander genderneutraal gedram past? Dát kan natuurlijk niet!

Jan Roos en Dennis Schouten zouden met hun programma Roddelpraat volgens de overbeschermende washandjes van Televizier ‘te hard‘ zijn, meldt Tubantia. Je zou dan kunnen denken dat de mensen die dat vinden het programma dan zelf maar niet moeten kijken, maar die opvatting wordt duidelijk niet gedeeld door de huilebalkjes bij Televizier. Het is haast alsof die mensen zelf nog nooit langer dan een uurtje bij een gemiddelde kroeg hebben rondgelopen, want daar worden hardere grappen gemaakt.

En daar komt bij: het is een publieksprijs. Je kunt het eigenlijk niet maken om de mening van de kijker maar naast je neer te leggen, omdat ándere mensen niet dezelfde smaak hebben. Dan had je als Televizier zijnde maar een deug-competitie op moeten richten. Want aan de rest van de inzendingen en voorgesorteerde programma’s te zien was dat duidelijk het doel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kennelijk willen ze in de grachtengordel niet eens nadenken over waarom het programma zo leuk is om naar te kijken en stoppen ze liever de kop in het zand. Zo kunnen ze zelf blijven genieten van het  idee dat het mantra ‘diversiteit, inclusiviteit en niemand kwetsen’ nog springlevend is. Is niet zo, en dat maakt de wereld ironisch genoeg een stuk leuker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. sonny

  De linkse dictatuur slaat nu écht door, censuur op rechtse humor is reeds een geïndoctrineerde standaard!

  1. sonny

   Wout Willemsen bewierookt deze censuur!
   Overduidelijk!

   1. right

    sonny@
    Heus?
    Hoe kom je tot deze opmerking?

    1. sonny

     right,
     Hij verwijdert geregeld mijn reacties!

  2. Wally

   Bijna wel.

 2. KippiX

  Geeft niks, negative publiciteit is ook publiciteit. Best kans dat Dennis en Jan nóg meer kijkers trekken. Je hebt spraakmakende programma’s maar ook ‘opspraakmakende’ programma’s! Hoe je het ook wendt of keert, ik heb ze nog steeds in het vizier!
  Wie hier op DDS kijkt de uitzending van Roddelpraat ook elke woensdag?

 3. Wally

  En de deugprijs gaat naar….
  Typisch links, altijd die grote bek over tolerantie en vrijheid van meningsuiting. Maar o guttegut, als uw mening niet in hun straatje past dan ben je ineens een racist, fascist en meer. En dan sluit men je uit. Vreemd dat die haatbaarden wel alles mogen toeteren want das dan blijkbaar cultuur…. ziende blind, horende doof.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.