Twitterfittie voor de rechter: Willem Engel versus Marc van Ranst

Vandaag vindt er een merkwaardige rechtszaak plaats. Het gaat namelijk tussen twee Twitterkemphanen: Willem Engel en Marc van Ranst. De eerste is Neerlands bekendste coronacriticus terwijl de laatste juist weer de bekendste Bélgische viroloog is.

Engel is woedend op Van Ranst omdat die hem heeft weggezet als extreemrechts en als een virusontkenner. Wat de Viruswaarheid-oprichter betreft heeft Van Ranst zich daarmee schuldig gemaakt aan laster en ‘eerroof’ (smaad).

Van Ranst ontkent dat. En trouwens, zegt hij, Engel is zelf ook de liefst niet in het debat. Zo zou hij Van Ranst op zijn beurt een communist, schorriemorrie (LOL) en extremist genoemd hebben.

Deze twee coronakemphanen nemen het op Twitter regelmatig tegen elkaar op. Daarbij schuwen ze harde woorden niet.

Eén van de meest gepassioneerde ruzies tussen de twee kwam toen Engel liet weten dat, als de bekende Belgische militair het op hem gemunt had, hij dat ook een beetje aan zichzelf te danken had.  Daarop reageerde Van Ranst onder meer door Engel een man van “de wappiekermis” te noemen en “een mafkees.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En nu zien we wel hoe dit zich uitspeelt in een rechtszaak. Puur vermaak!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. por favor no borres

  Dit kan alleen in België
  Want Van Ranst beticht Engel van leugens, maar alles wat zijn cliënt zegt klopt volgens de advocaat. Daarvoor voerde hij onderzoeken aan waaruit zou blijken dat coronamaatregelen geen enkel effect hebben, vaccins niet deugen en ziektecijfers overdreven worden. Zelfs de omstreden tweet waarin Engel de overstromingen in Limburg afdeed als hoax, klopte volgens de advocaat: ,,Ik heb een krantenartikel gevonden waaruit blijkt dat sluizen niet open zijn gezet.’’

  Bron:AD

  1. Jack Flash

   Cursus van van Ranst hoe je een “plandemie” implementeerd en het volk misleid staat op film.
   Dat Willem het coronavirus zou ontkennen is een leugen, net zozeer dat hij de overstromingen zou ontkennen.

   1. por favor no borres

    U lijkt mij gekwalificeerd om in België jurist te worden.

    1. Jack Flash

     Vooral het AD blijven lezen kokkie, dan blijf je goed op de “hoogte”.

   2. Jack Flash

    Implementeert

   3. Emile Takma

    implementeert

    misleidt

    1. Jack Flash

     De waarheid is hard mezza.
     Het staat allemaal op film.
     Gaat nog leuk worden.
     😎

  2. Mr.blauw.sky

   Met de bekende willem Engel Knip en Plak –strategie kom je inderdaad soms een heel eind om een eigen “waarheid”op te tuigen..

   Met de overstromingen-hoax als fraai hoogtepunt.

 2. Paardenmiddel

  Dat die van Ranst nog vrij rondloopt. De man die een conferentie gaf over: “hoe zaai ik paniek onder de bevolking”, hoort achter de tralies te zitten.

  1. Mr.blauw.sky

   En alle Europese regeringsleiders ook zeker

 3. Beukman

  En ik maar denken dat twitter tegenwoordig juist was bedoeld om mensen hun fitties te laten uitvechten in een virtuele zandbak. Laten we hopen dat de rechter erin slaagt om zijn vonnis te persen in 280 karakters.

 4. dumbfarmer

  tijd voor de popcorn! Hanengevecht tussen 2 flapdrollen.. veel stof en veren die in het rond gaan vliegen…

 5. Beukman

  Zo’n dertig sympathisanten van Engel zetten ook nog eens in een café in de buurt van de rechtbank de boel op stelten door zich niet aan de coranaregels te houden en met stoelen en asbakken te gooien.

  Aan de volgelingen herken je de Leider.

  ad.nl/binnenland/parket-wil-zaak-engel-en-van-ranst-naar-andere-rechtbank-aanhangers-gooien-met-stoelen-in-cafe~ab7ee3a0/?referrer=https%3A%2F%2Fnews.google.com%2F

  1. Flengan

   Onzin.

   1. Mr.blauw.sky

    Mooie inhoudelijke weerlegging, Flechman.
    Die kan Bukman in zijn zak steken !

    1. Beukman

     De enige reden dat mijn vriend Flensje zelf niet met een stoel heeft gegooid, is dat zijn dikke pens hem belette om op te staan uit de stoel die hij wilde werpen. Een geluk bij een ongeluk, zullen we het maar noemen.

  2. usb3.0

   beukhoër moet eens weten wat leugenclown rutte allemaal doet om de samenleving te ontwrichten

   1. Beukman

    Dit gaat over Engel, Busjesman.

    1. Flengan

     Aldus de zuigende bejaarde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.