Verdachten moordaanslag op Peter R. de Vries moeten 18 oktober voor de rechter verschijnen

Het is bekend wanneer de eerste openbare zitting zal plaatsvinden in de rechtszaak aangaande de moord op Peter R. de Vries: 18 oktober. De Amsterdamse rechtbank heeft dat desgevraagd laten weten. Op dit moment zitten er twee verdachten vast op verdenking van betrokkenheid bij het liquideren van de misdaadverslaggever.

De vermoedelijke schutter Delano Geerman zal worden bijgestaan door de in Amsterdam gevestigde advocaat Ronald van der Horst (Slijters Van der Horst Advocaten), aldus NU.nl. Wie medeverdachte Kamil Egiert zal bijstaan in het strafproces is nog niet bekend.

Geerman en Kamil Egiert werden op 6 juli aangehouden op de snelweg A4, daags na de aanslag op De Vries in de Lange Leidsedwarsstraat. Op 15 juli overleed Peter R. de Vries uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Human Beast

    Ene Roland F. wist daar in een grijs verleden wel raad mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.