10 tips voor een modern huis met moderne raambekleding!

Als je net een nieuw huis hebt gekocht of juist je huidige woning een update wilt geven dan kun je ervoor kiezen om de raambekleding te moderniseren. Hierbij kun je gebruik maken van de onderstaande tips. 

  • Half en half: Ben je dol op lichte kamers, maar heb je behoefte aan privacy? Gun jezelf de kracht van beide met jaloezieën die de helft van het raam bedekken. Je krijgt een dromerige, zonovergoten woonkamer zonder genoegen te nemen met kale ramen.
  • Dikke gordijnen: Dikke gordijnen geven een luxe, moderne uitstraling die kan helpen het licht buiten te houden en een sfeer voor de hele kamer te creëren. Ze maken een groter statement dan gewone exemplaren en zijn veel brutaler dan transparante gordijnen.
  • Kozijn: Levendig behang kan niet in de steek worden gelaten door een saaie vensterbank. Dankzij een strakke witte tint en een edgy zwart raamkozijn voelt een klein kantoor bijvoorbeeld fris en modern aan en pakt het een grote klap uit. Kies dus voor een kozijn dat echt op zal vallen in je woning.
  • Pit: Mensen voelen zich vaak beperkt tot de kamerveranderende kracht van verf of de subtielere accenten die decoratieve objecten in een ruimte kunnen strooien. Probeer voor een gelukkig medium je raambekleding te verwisselen voor iets dat kleur en een beetje pittige tint aan een kamer toevoegt, wat bijvoorbeeld mogelijk is met een rolgordijn goedkoop.
  • Juweel: Voor een onvergetelijke toevoeging aan een slaapkamer of eetkamer, probeer een juweelkleurige set gordijnen voor extra verzadiging en drama. Het voegt precies de juiste hoeveelheid kleur toe aan een moderne ruimte die de weelde van de jaren ’20 weerspiegelt.
  • Zwart: Gordijnen en shutters klinken in theorie misschien saai, maar dat hoeft bij zwarte exemplaren niet het geval te zijn. Met name de matzwarte optie voegt een beetje pit toe aan alles. Er is niets beter dan wanneer stijl en bruikbaarheid magie mogelijk maken.
  • Transparant en kleurrijk: Ben je dol op het uiterlijk van gordijnen, maar ben je niet zo dol op dikke stoffen? Kies in plaats daarvan voor gordijnen die bijna transparant zijn maar toch een vleugje kleur hebben. Zo heb je een beetje van beide!
  • Boerderijstijl: Ja, boerderijstijl kan in vrijwel elke vierkante centimeter van je kamer worden aangebracht, zelfs in je raambekleding. Ga voor gebroken wit of een andere ingetogen tint en kies een patroon dat ouderwets aanvoelt, maar nog steeds ideaal is om in te slapen in de 21e eeuw.
  • Hoeken: Voel je niet perplex door een ongemakkelijke hoek. Volg in plaats daarvan het voorbeeld en wikkel een set doorschijnende jaloezieën rond het gebied. Het laat nog steeds veel natuurlijk licht binnen en zorgt ervoor dat je ruimte een beetje meer samenhangend aanvoelt.
  • Twee: Wie zei dat je bij slechts één type raambekleding moet blijven? Kies er twee die bij elkaar passen, zoals stevige jaloezieën en een mooie set gordijnen en je krijgt nog meer opties. Je kunt alles aanpassen, van hoe de raambekleding eruitziet tot de hoeveelheid licht die je binnenlaat.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.