Bill Gates zet verder voet aan wal in Nederland en pompt miljoenen in Nederlandse online supermarkt Picnic

De Nederlandse online supermarkt Picnic heeft 600 miljoen euro ontvangen van het investeringsfonds van Bill Gates. De oprichter van Microsoft hoopt zo dat Picnic verder kan uitbreiden in Duitsland en Frankrijk.

Hoeveel geld de veelbesproken Bill & Melinda Gates Foundation exact pompen in Picnic is onbekend. Wel stonden ze garant voor de opgehaalde 600 miljoen euro die nu ten goede komt aan de online supermarkt. Een gedeelte zou ook afkomstig zijn van bestaande investeerders, waaronder de ABN Amro bank.

Picnic zegt het geld te zullen gebruiken om verder uit te breiden in Europa. Duitsland en Frankrijk zijn de grootste spelers om allereerst flink uit te dijen. Daarnaast wil Picnic “verder technologisch innoveren om aan de almaar groeiende vraag te kunnen voldoen”. Bill Gates bleek daarbij hun ideale zakenpartner…

De online supermarkt Picnic werd in 2015 opgericht door Michiel Muller, de broer van AholdDelhaize-CEO (Albert Heijn) Frans Muller. Dat deed hij samen met Bas Verheijen en de internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys. Sinds 2016 is het bedrijf ook actief in Frankrijk en sinds dit jaar in Duitsland. De centjes van investeerder Gates zullen dan ook goed van pas komen om de rest van het Europese vasteland te veroveren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. dores

  dat stinkt natuurlijk

 2. dores

  gates met zn spastische klauwen, de duivel is er niks bij

  1. Mr.blauw.sky

   Yep, nu Hitler het niet geweest blijkt te zijn moet Gates wel de échte antichrist zijn.

  2. Mr.blauw.sky

   Yep, nu Hítler het niet geweest blijkt te zijn moet Gates wel de antichrist zijn.

 3. Rieks

  Je vraagt je af waarom Gates zoiets doet. Heeft hij nog niet genoeg geld? In Wynia’s week staat een goed artikel over deze techno miljardairs.

 4. Harry Haller2

  Geweldig toch! Van mij mogen ze: nooit meer in achterlijke supermarkten rondhangen, nooit meer kassarijen met bejaarden die 33 cent uittellen en vervolgens hun hele portemonnee laten vallen, nooit meer sjouwen met boodschappen en tevens een laagsteprijs-garantie.

  Wat wil een mens nog meer? Het einde van de suffe en tijdrovende booschappenellende! Leve de vooruitgang!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.