Enquête wijst uit: Vertrouwen in het demissionaire kabinet en premier Mark Rutte brokkelt in recordtempo af

Het vertrouwen in het demissionaire kabinet en premier Mark Rutte brokkelt steeds sneller af. Zes op de tien Nederlanders staat niet meer achter de huidige kabinetspolitiek en het beleid van Rutte. Een jaar geleden ging het nog om vier op de tien Nederlanders.

Ipsos onderzocht in opdracht van de NOS hoe de kaarten er voor staan voor het demissionaire kabinet en premier Rutte. En de kaarten lijken slecht geschud. Nooit eerder nam de steun voor het demissionaire kabinet Rutte III zo snel af als nu.

Zes op de tien Nederlanders is dermate ontevreden over het beleid van de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat ze het demissionaire kabinet een gemiddelde van 4.9 geven. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart was dat nog een mager zesje.

Vooral kiezers van de wat meer uitgesproken partijen (FVD, PVV, SP en JA21) hebben weinig vertrouwen in de landelijke kartelpolitiek.

Het vertrouwen in de politiek van Rutte neemt steeds sneller af. Bron: Ipsos / NOS

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. halo1

  Logisch dat het vertrouwen nu, na 6 maanden, minimaal is… maar er is helaas geen echt realistisch alternatief voor Rutte, die nu klem zit door het uitsluiten van “‘extreem-rechts”….hij moet in feite wel met links verder, maar vreest dan electorale afstraffing…door “”extreem-rechts””..

 2. Bes Tolen

  De enquête toont iets meer werkelijkheidszin van de bevolking maar veel hebben we niet te verwachten. In de middeleeuwen en de eerste tijd er na toonde men meer werkelijkheidszin als ze de pest in had maar daarvoor werd de bevolking door hetzelfde soort leiders als we nu hebben keihard afgestraft. Daardoor hebben we nu alleen nog een grove meerderheid aan lafbekken over die genoeg denkt te hebben met de verzorgingsstaat, die ook nog eens attractief blijkt voor miljoenen uit verre landen. Tot dat de verzorgingsstaat het begeeft. Wie dan overleeft, moet geluk hebben. Lekker spannend dan.

 3. Paardenmiddel

  Het vertrouwen in dit demissionairen kabinet was maanden geleden al gedaald, toen de eerste leugens naar boven kwamen.
  Alleen tuig van de richel offert mensenlevens op voor eigen gewin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.