FVD gaat los op demonstrerende Greenpeace-extremisten: ‘Als vrijheidsdemonstranten dit doen noemen ze het een coup’

Forum voor Democratie (FVD) is er niet over te spreken dat de radicaal-linkse organisatie Greenpeace vandaag actie voert bij de tijdelijke Tweede Kamer. Want, stelt de partij op Twitter, als vrijheidsdemonstranten dit doen worden ze beschuldigd van het plegen van een coup. Maar nu moeten we het maar normaal vinden? Omdat het toevallig linkse activisten zijn?

Greenpeace voert actie

Vandaag was het ongelooflijk om te zien wat er in Den Haag gebeurde. Tientallen ‘demonstranten’ van het radicaal-linkse Greenpeace voerden actie door het dak van de tijdelijke Tweede Kamer te bezetten. Dit deden ze hoegenaamd om aandacht te vragen voor radicaal-linkse hobby’s. Natuurlijk is het werkelijke doel: het gebruik van geweld en intimidatie om hun wil op te leggen aan een volk dat steevast rechts stemt. En ook rechts ís.

Na een tijdje werden de gekken verwijderd door de politie. Er zouden iets van 25 aanhoudingen verricht zijn. “De demonstranten zijn meermaals gevorderd het dak te verlaten. Er worden voorbereidingen getroffen om hen te verwijderen,” liet de gemeente eerder weten. Daarna werd de daad bij het woord gevoegd.

Beveiliging

Maar de manier waarop dat gebeurde was hoogst… opmerkelijk. Ten eerste werden ze eerst met fluwelen handschoenen aangepakt. En ten tweede vraagt iedereen met ook maar een beetje gezond verstand zich af hoe ze dit in vredesnaam konden doen. Want er is daar toch beveiliging?

Hoe kan het in godsnaam zo zijn dat deze linkse extremisten doorgelaten werden? Dat er niemand was die dacht: dit moeten we voorkomen? Dat is zéker belangrijk als je beseft dat radicaal-linkse groeperingen een enorme hekel hebben aan rechtse politici en hen vaak letterlijk doodwensen. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als ze Thierry Baudet of Geert Wilders waren tegengekomen.

FVD reageert op de wanstaltige actie van Greenpeace

Forum voor Democratie heeft dan ook woedend gereageerd op de actie én op de halfbakken manier waarop er gereageerd is door de politie, de Tweede Kamer zelf, linkse partijen én de media.

“Radicaal-linkse organisatie bezet dak Tweede Kamer,” schrijft de partij op Twitter. “Wat als vrijheidsdemonstranten of nationalistische demonstranten dit hadden gedaan? Dan zou dat een coup genoemd worden, zou de ME ingezet worden en de kranten zouden er vol van staan. Maar nu moet iedereen dit normaal vinden?”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nee, dat is niet normaal. En we moeten gewoon hardop zeggen wat we allemaal weten: dat dit een ongekende illegale actie van een radicale organisatie die de democratie met intimidatie hun wil willen opleggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. halo1

  “Met fluwelen handschoenen aangepakt””..lijkt ook ergens wel een beetje logisch..want ze prediken ook “fluweel”.. De makke is alleen dat dat materiaal ook vele nadelen heeft: linkse “politiek”… fluweel, schijnbaar zacht, maar : duur, chaotistisch en dead end..

 2. Nostradamus

  Van het elitaire linksch is het demonstratierecht heilig…. voor alleen linksch extremisten.

 3. StemPzeweg

  FvD is het tuig van richel. Het laagste diersoort onder de kakkerlak. Deze activisten zijn zo moreel superieur aan FvD en alles waar het voor staat

  1. Nostradamus

   Oh, dat vind ik van Antifa. Én Albert Mol. Én soms ook Mindy. Fijn hèh, zo’n eigen mening 😂

  2. Joko

   Gek dat het binnendringen normaal gevonden wordt, terwijl dat in Amerika eind vorig jaar een revolutie genoemd werd dat door Trump georganiseerd zou zijn…

   1. Nostradamus

    Ach, je weet hoe dat gaat met de Socialistiche Mensch. Niet voor rede vatbaar. Wil iedereen zijn/haar socialisme opleggen vanwege sociale en mentale tekortkomingen.

   2. Albert Egbert

    terwijl dat in Amerika eind vorig jaar een revolutie genoemd werd dat door Trump georganiseerd zou zij”

    Kennelijk wil het tot Joko maar niet doordringen dat de demonstratie op het Binnenhof vandaag door president Biden georganiseerd is en dus in de kern van de zaak van hetzelfde laken een pak is.

    1. vlekkenoplosser

     wat probeert de strónt vlé®k te communiceren

 4. Rieks

  Maar wat gaat er nu gebeuren met de activisten/milieuterroristen, daar gaat het om! FVD moet dat volgen. Te verwachten is dat ze direct weer worden vrijgelaten nadat ze (valse) namen hebben gezegd. Ze zullen er nooit meer wat van horen. Politieke rechtspraak ten top.

 5. Drostemannetje

  Het is idd zeer vreemd dat in deze tijd actievoerders zo op het dak kunnen komen van de Tweede Kamer. Wat als er een echt kwaad wilde doen. We hebben gezien met Pim wat links toe in staat is. Het is gewoon bizar. Dan zie je gewoon hoe kneuterig de beveiliging is.

  1. Albert Egbert

   We hebben tevens gezien met Anders Breivik waar rechts toe in staat is.

   1. vlekkenoplosser

    bedoel je d moord op Fortuyn strónt vlé®k en het zorgvuldig opgebouwde linkse toneelspel wat ten grondslag lag aan de moord en de demonisering ?

    strónt vlé®k is wat ziek

    1. Albert Egberts

     Misschien moet ons stróntventje iets beter opletten: mijn naam is Albert Egberts, met een s.

     1. vlekkenoplosser

      met s of zonder s blijft gewauwel strónt vlé®k

    2. Albert Egbert

     Nee, ik bedoel de rechts-extremistische moordenaar Anders Breivik die tientallen onschuldige slachtoffers op zijn geweten heeft.

     kennelijk ziet de poepclown door de spetters het scherm niet meer.

     1. vlekkenoplosser

      bedoel je d moord op Fortuyn strónt vlé®k en het zorgvuldig opgebouwde linkse toneelspel wat ten grondslag lag aan de moord en de demonisering ?

      strónt vlé®k is wat ziek

     2. Albert Egbert

      Nee, ik bedoel de rechts-extremistische moordenaar Anders Breivik die tientallen onschuldige slachtoffers op zijn geweten heeft.

      kennelijk ziet de poepclown door het gespetter zijn scherm niet meer.

     3. vlekkenoplosser

      bedoel je d moord op Fortuyn strónt vlé®k en het zorgvuldig opgebouwde linkse toneelspel wat ten grondslag lag aan de moord en de demonisering ?

      strónt vlé®k is wat ziek.

     4. Albert Egbert

      Nee, ik bedoel de rechts-extremistische moordenaar Anders Breivik die tientallen onschuldige slachtoffers op zijn geweten heeft.

      kennelijk werkt bij de poepclown door al zijn gespetter zijn korte termijn -pinda niet meer

 6. Albert Egbert

  “”Na een tijdje werden de gekken verwijderd door de politie. Er zouden iets van 25 aanhoudingen verricht zijn.””

  Hier wordt weer pijnlijk duidelijk dat de machtsgeile neoliberale elite het hele politieapparaat in z’n zak heeft.

 7. plakband

  25 arrestaties.
  Daarbij zaten 19 buitenlanders.
  De zes anderen hebben een uitkering of een Melkertbaan. Dat zijn geen demonstranten maar anarchisten.

  1. Rieks

   Dat je dat weet!

 8. Duckday

  Heel dat zooitje moet verboden worden het zijn gewoon teroristen.
  Maar de REGERING blijft er maar geld inpompen aan die linkse kliek

 9. palko

  Dit zijn geen Greenpeace-activisten maar Grienpies-actiefascisten.

 10. Pieter48

  In bepaalde kringen in ons land is men er van overtuigd dat acties van links altijd goed zijn maar de acties van de normale mensen dus die er geen linkse ideeën op na houden al snel een facistische achtergrond hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.