Haarlemse CDA-burgemeester Jos Wienen is helemaal pro-kabinetsbeleid: Theater krijgt dwangsom van 2500 euro

De Haarlemse CDA-burgemeester Jos Wienen is helemaal in zijn nopjes met het coronabeleid van zijn partijleider Hugo de Jonge. Om die reden legde zijn boa´s vanavond een theater een dwangsom op van 2500 euro. De reden? De beroemde cabaretier Theo Maassen kwam optreden in de achtertuin van Amsterdam. Er zaten teveel mensen op de tribunes van het theater, dus moet het theater dat nu bekopen met een boete.

Volgens de huidige coronamaatregelen mag een theater maximaal twee derde van een zaal vullen met bezoekers. Op de voorstelling De Liefde van Theo Maassen kwamen meer mensen af. Dat was voor de CDA-burgemeester van Haarlem aanleiding om het theater een dwangsom op te leggen van 2500 euro.

Een woordvoerder van de gemeente Haarlem liet vanavond weten dat er geconstateerd is dat het theater meer mensen heeft ontvangen dan toegestaan is volgens de coronaregels. Daarom is de dwangsom opgelegd.

Eerder waarschuwde de gemeente al dat er gehandhaafd zou worden. Toch zette het theater het plan om meer bezoekers toe te laten door. Tijdens de try-outs waren alle 120 stoelen bezet. Wel moesten bezoekers hun CoronaCheck-app laten zien, maar dat bleek voor de CDA-burgemeester Wienen en zijn ingedutte stad Haarlem niet genoeg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. por favor no borres

  Er zaten teveel mensen op de tribunes van het theater,

  Kenneth Steffers is duidelijk meer thuis in de kuip dan in een theater.

  1. ElGuapo

   Daar is het dds redactie afzeikertje alweer.

 2. dores

  pek en veren

 3. RvdBe

  Een burgermeesterfunctie is een gunfunctie dit soort slapjanussen kiezen voor hun baantje niet voor de burger, dat soort figuren heb je niks aan.

 4. dackus

  boetes boetes boetes. That’s it. En verder de aasgieren hun werk laten doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.