Ministerie met Mark Rutte en Hugo de Jonge kort afgesloten na persconferentie, demonstranten staken vuurwerk af

Het ministerie van Justitie en Veiligheid is na de persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge voor korte tijd afgesloten. Tientallen boze anti-coronademonstranten hadden zich voor het gebouw verzameld. Ook werd er vuurwerk afgestoken en werd er een satellietwagen van de NOS belaagd.

Op foto´s valt te zien dat er rookbommen op de tramrails werden gegooid. Volgens de politie was het protest grimmig. Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.

De demonstranten waren naar het ministerie gekomen om te protesteren tegen de coronapas. Deze wordt vanaf 25 september op veel plaatsen verplicht in Nederland. Rond 21.30 uur hadden Rutte, De Jonge, ambtenaren en journalisten het pand verlaten. Het spontane protest zelf duurde tot 22.00 uur.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Monty

  ”Volgens de politie was het protest grimmig. Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.”

  ‘Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.’
  Dan laat het zich wel raden uit welke hoek deze ‘demonstreren’ kwamen.

  1. Monty

   demonstreren
   demonstranten

 2. Albert Egberts

  Dit soort gepruttel is binnenkort weer gelopen. De horecabazen checken braaf de QR-codes en de ongevaccineerden gaan ontdekken dat het leven met een prik een stuk eenvoudiger is.

  De rest is gewauwel.

  1. Harry Haller2

   “De horecabazen checken braaf de QR-codes”

   Dat kun je rustig vergeten. Dat gaan ze in de praktijk niet doen – ze geloven het wel. Iedere klant is omzet en dat hebben ze na corona hard nodig.

  2. vlekkenoplosser

   domme strónt vlé®k leeft nog steeds in de bubble van een 100% gevaccineerde wereld

   strónt vlé®k dennkt dit door te drukken met een fascistisch regiem !

   Strónt vl®k is krankzinnig

  3. arnoud

   Dan laat jij je toch lekker vol prikken met dat gif, dat levensgevaarlijke experimentele gen therapie of had je, je daar nog niet in verdiept en alles maar klakkeloos aangenomen wat je verteld word door het RIVM en die bende daar in vak K in de tweede kamer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.