Ministerie van Sociale Zaken gaat niet optreden tegen bedrijven die in strijd met de wet vaccinatiebewijs van werknemers eisen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat definitief niet optreden tegen bedrijven die eisen dat hun werknemers een vaccinatiebewijs kunnen overleggen. Het is bij wet verboden om als werkgever een dergelijk bewijs te eisen. Toch zegt het ministerie dat ze hier niet tegen kunnen optreden.

Het is bij wet verboden om van werknemers te eisen dat ze zich moeten legitimeren met een vaccinatiebewijs om hun werkplek te betreden. Toch gaat de overheid hier niet tegen optreden. “Werkgevers en werknemers moeten er samen uit komen. […] Als dat niet lukt, kan een ontevreden werknemer nog altijd naar de rechter stappen”, aldus het ministerie van Volksgezondheid tegenover Nu.nl.

Het is opvallend dat het ministerie en de overheid niet gaan optreden tegenover werkgevers die de regels overtreden. Daarnaast is het een hard gelach voor alle ondernemers die wél worden beboet en bestraft voor het niet handhaven van de coronamaatregelen.

Hetzelfde ministerie van Sociale Zaken laat verder weten:

“Een werkgever mag in sommige gevallen wel in samenspraak met de werknemer afspreken om thuis te werken of beschermingsmiddelen te dragen. Maar verdere consequenties verbinden aan het feit of iemand wel of niet gevaccineerd is, mag niet”

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geeft aan dat hij gaat kijken of er een oplossing is voor dit probleem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Nederland is naar de kloten

  Dank u wel overheid. Het gevolg is dat dit nu een vrij brief is naar bedrijven om deze belachelijke, levensbedreigende vaccinatie op te leggen aan hun personeel die dan gedwongen vaccinatie te nemen of ontslag.

  Weer mijn post naam “Nederland is naar de kloten.”

 2. usb3.0

  Bedrijven kunnen eisen wat ze willen, de werknemer hoeft niets te doen en als men ontslagen wordt is dit vanwege medische discriminatie dus bedrijven hebben geen poot om op te staan…

 3. Augustus

  Het fascisme schaart zich altijd in de samenmengen van overheid en bedrijven om de macht te vergroten.

 4. vlekkenoplosser

  de grondwet met voeten getreden over een verkoudheidvirus

  u zult zich onderwerpen

  h***s://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.