Overheid bang voor nieuwe demonstraties, in allerijl maatregelen genomen om Tweede Kamer beter te beveiligen

De overheid maakt zich grote zorgen over nieuwe demonstraties. Bij het tijdelijke gebouw waarin de Tweede Kamer is gehuisvest zijn in allerijl “zichtbare en onzichtbare” voorzorgsmaatregelen getroffen.

De meest acute aanleiding voor de nieuwe veiligheidsmaatregelen is een Greenpeace-demonstratie. Milieuactivisten beklommen dinsdag het overheidsgebouw en hingen spandoeken aan de gevel van het pand. Ook werden er op het dak tentjes opgetuigd. 31 actievoerders werden gearresteerd. ´s Avonds was er opnieuw een demonstratie die lichtelijk uit de hand liep. De overheid is nu bang dat dit soort demonstraties vaker zullen plaatsvinden.

De directeur huisvesting van de Tweede Kamer schrijft, opgetekend door Nu.nl: “De inzet van de beveiligingsdienst is uitgebreid en alle ramen en buitendeuren hebben uit voorzorg een veiligheidscheck gekregen.”

Daar komt ook nog bij kijken dat de politie en marechaussee de komende tijd extra alert zullen zijn. Politici en medewerkers van de Tweede Kamer worden ook gevraagd om voortaan “geen ramen meer te openen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Emma Louise

  Alerte maatregelen. Ik mag dat wel. Je krijgt immers koude rillingen als je je herinnert wat er op 6 januari anno Domini bij het Capitool gebeurde. Wij moeten fatsoenlijk blijven.

  1. usb3.0

   Je bent een smerige achterlijk wijf als je Nederland vergelijkt met een ander land.
   Ziek ben je als je natuurlijk de vrijheden van de Nederlanders bekritiseerd

  2. Freija

   De macht van een volslagen corrupt media-apparaat, dat hun ziel aan de NWO heeft verkocht. En de kudde slikt het als zoete koek! Het Grote Ontwaken is uw deur kennelijk voorbij gegaan.

 2. vlekkenoplosser

  tja als je willekeurig beleid blijft neerplempen wordt het veenbrrandje eens een uitslaande brand strónt vlé®k. Fatsoen is verre te zoeken bij pinokkio en hugo gobbels

  Was al voorspeld hedenmiddag strónt vlé®k .

  1. Emma Louise

   Laat uw middagdutje u goed bekomen.

 3. Freija

  Het loopt hen kennelijk dun uit de broek! Neurenberg 2 komt eraan jongens.

  1. Tepelkloofje

   En niet alleen politici werden daar terecht gesteld, ook “journalisten” (wegens het verspreiden van leugens) en “medici” (wegens falsificeren van data) kregen daar een permanent foei-gesprek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.