15-jarige jongen hoofdverdachte van duwen slachtoffer dodelijk tramongeluk in Den Haag

Een 15-jarige jongen wordt door de politie gezien als hoofdverdachte van het dodelijke tramongeluk in Den Haag. Daarbij duwde de verdachte een 39-jarige man onder de tram. Bij de aanrijding kwam het slachtoffer om het leven. Het Openbaar Ministerie laat donderdag weten dat de jonge jongen wordt verdacht van doodslag.

Na een klopjacht op de daders werden drie tieners uit Den Haag aangehouden. Twee van de jongens (15 en 18 jaar oud) zijn donderdagochtend weer vrijgelaten door de politie. Volgens Justitie hebben de jongens niets te maken met het veroorzaken van het dodelijke tramongeval.

Het OM neemt het de vrijgelaten jongens wel kwalijk dat ze het slachtoffer hulpeloos hebben achtergelaten terwijl hij eerste hulp nodig had. Of het slachtoffer dan nog zou hebben geleefd is niet duidelijk. Ook is het nog niet duidelijk of er op den duur toch nog juridische stappen tegen de jongens zal worden genomen.

Het onderzoek naar het incident is momenteel nog in volle gang. De voorlopige conclusie van Justitie luidt dat het slachtoffer, een 38-jarige Poolse man, de jongeren meerdere keren opzocht. De 15-jarige hoofdverdachte duwde daarop de man voor een rijdende tram. De verdachte blijft in voorlopige hechtenis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. halo1

  Wat moet een 38-jarige Poolse dakloze ook in den Haag..desorientatie.. allemaal mogelijk door de EU.

  1. CZ

   Wat bezielt een 15 jarige om een persoon onder een tram te duwen!

   1. halo1

    Ik, denk dat er sowieso in NL veel te veel figuren savonds op straat (niet onderweg) zijn.. zo!n dakloze is wellicht ook irritant.. omdat ze al gauw weten hoeveel rechten ze hier hebben. Maar zo!n 15-jarige op straat is natuurlijk ook heilloos…altijd twee kanten!

    1. CZ

     Ja joh, dus jij vindt een dakloze irritant en een jongen die die dakloze onder een tram duwt heilloos?

    2. Xyz1234

     U bent duidelijk de weg kwijt.

 2. CZ

  Het zal mij benieuwen wat voor straf hier uit komt…
  Ik vind persoonlijk dat pubers als volwassenen moeten worden gestraft…

 3. StemPzeweg

  Ik vind het belangrijk om te weten of die jongen een moslim was of niet. Zo ja dan hoort hij toch een strafvermindering te krijgen. Als het om een autochtoon gaat dient hij veel harder aangepakt te worden

  1. Marcoweer

   Leuk he ,stompzinnig reageren om reacties uit te lokken. Nou bij deze heb ik je dan op je wenken bediend kun je iig tevreden gaan slapen.

  2. CZ

   Er zou inderdaad voor moslims andere straffen moeten zijn maar alleen als ze een daad plegen vanuit hun satanisch islamitische ideologie, dus een hekel hebben aan mensen, vinden dat ongelovige brandstof is voor de hel, en zij de islamitische wetten boven die van het land stellen waarin ze wonen.

   1. Albert Egberts

    Ik geloof niet dat het een moslim betreft maar dat is ook volstrekt irrelevant.

  3. Xyz1234

   Het zieke is dat u dat echt vindt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.