Brits parlementslid David Amess op gruwelijke wijze doodgestoken in een kerk in zijn eigen kiesdistrict

Het Britse parlementslid David Amess is vrijdagmiddag op gruwelijke wijze doodgestoken in een kerk in zijn eigen kiesdistrict Leigh-on-Sea. De Britse politicus ging in gesprek met mensen uit zijn kiesdistrict toen een 25-jarige man hem plots aanviel en meerdere malen neerstak. De verdachte is aangehouden op verdenking van een moordaanslag. Volgens de politie van het Britse graafschap Essex, waar Leigh-On-Sea onder valt, zijn er geen andere verdachten in het vizier.

De koelbloedige aanslag op Amess gebeurde rond het middaguur in de Belfairs Methodist Church in Leigh-On-Sea. De kerk staat volgens Britse media juist bekend als een “levendige en vriendelijke” ontmoetingsplaats in de ruim 22.500 inwoners tellende burgerlijke parochie.

Sky News rapporteert dat rond het middaguur een man naar binnenliep en direct meerdere keren op Amess instak. Het slachtoffer werd nog ter plaatse behandeld, maar dat mocht niet meer baten. Vier uur na de aanslag werd de dood van ’Sir’ David Amess officieel naar buiten gebracht.

Volgens de Daily Mail was Amess een felle tegenstander van het toenemende messengeweld, dat inmiddels ook in Nederland een toevlucht heeft genomen. Of dat ook iets te maken heeft met het motief van de dader is nog niet bekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ritter

  De Engelse kranten melden dat de dader van Somalische afkomst zou zijn en de aanval door de politie voorlopig wordt behandeld als islamistisch terrorisme.

  ht*ps://www.dailymail.co.uk/news/article-10096107/Police-swoop-road-outside-building-MP-David-Amess-holding-constituency-surgery-today.html

  1. Word lid

   Even wachten op de pro-islamisten die dit als islamofobie gaan bestempelen…

   1. hans-e-pans

    Ze schreeuwen het van het dak van de Moskee en laten op borden/affiches zien dat de Islam de redding voor de wereld zal zijn, en er zijn genoeg SUKKELS die dat ook nog graag geloven.

 2. Docm

  Ben je tegen het messengeweld en dan word je door zo’n psychopaat overhoop gestoken.

  1. Vrijedenkert

   Onder normale omstandigheden inderdaad een psychopaat, maar deze dader handelt vanuit religieuze motieven en dan wordt het doorgaans door media overheden en politiek bestempeld en afgedaan als zijnde “verward”…

 3. Monty

  Wederom een walgelijke laffe terreur aanslag.

  1. Harry Haller2

   ‘… door een smerige islam terrorist…’, vergeet je erbij te zeggen.

   1. Monty

    ”vergeet je erbij te zeggen”

    Voor mij maakt het niet uit Harry uit daar wie deze laffe terroristische aanslag is gepleegd.
    Of het nu links, rechts of islamitisch is ik vind het allemaal verwerpelijk.

    Maar jij hebt daar een andere kijk op schijnbaar.

    1. Harry Haller2

     Jij durft het beestje niet bij de naam te noemen omdat je een linkse kop-in-het-zand-stekende lülhannes bent. Dit soort terreurdaden worden vrijwel uitsluitend gepleegd door dolgedraaide moslims. Dat moet benoemd worden, keer op keer.

     1. ElGuapo

      Als blijkt dat het wel een islamitisch tintje heeft dan zal de spetteraar het wegzetten als een verwarde persoon. Veel sympathie voor deze kakkerlakken en kop in het zand is de keuze van het spetterfontijntje.

     2. Monty

      ”Jij durft het beestje niet bij de naam te noemen”

      Iedere terreurdaad is even verwerpelijk.

      Of heeft Harry daar een andere mening over?

   2. Albert Egberts

    De conclusie is nog wat vroeg. Gesproken wordt van een ‘mogelijk’ terroristisch motief.

    1. Word lid

     Nee hoor albert de conclusie is niet wat vroeg…

    2. ElGuapo

     Dat is wel apart dat je wel een niet bestaande conclusie bij bijvoorbeeld Baudet kan trekken zonder feiten maar hier waar de feiten al duidelijk zijn roept dat het nog wat vroeg is om een conclusie te trekken.
     Dit laat weer goed zien wat voor persoon je bent.

     1. Albert Egberts

      De politie is nog bezig met een onderzoek.

      Zo ingewikkeld is dat toch niet?

     2. Word lid

      Je moet wel erg dom zijn dat als ze zeggen dat het om een geradicaliseerde islamiet gaat uit Somalië dat je dit dan gaat ontkennen, nou albert is zo’n figuurtje, zodra het over de islam gaat komt albert in opstand en is woest…

     3. ElGuapo

      “Zo ingewikkeld is dat toch niet?”

      Als het nog niet duidelijk voor je is met gelimiteerde intelligentie is dat schijnbaar wel het geval.

    3. september

     nee hoor Albert,je hebt weer eens ongelijk

  2. Word lid

   Zeker monty, een absoluut laffe daad door een smerige geradicaliseerde islamimbeciel uit Somalië

 4. Meriadoc Brandebok

  Nu dacht ik, dat iedereen hier meende, dat zoiets na de Brexit nooit meer zou voorkomen?

  Het is hier akelig stil.

  1. ElGuapo

   Dat is best wel naïef om dat te denken als er voor de brexit al een berg kanspareltjes binnenkomen zijn in het land.

 5. staleo

  Wanneer gaan ALLE Europese landen nu eens iedereen met twee paspoorten direct na rechtszaak terugsturen naar hun roots.
  Dit of de doodstraf zal de enigste maatregel zijn die een signaal afgeeft, waardoor deze onnodige slachtingen hopelijk verdwijnen.

  1. Word lid

   De doodstraf in het kader van het reduceren van de co² toch?

 6. Branzino

  Iedereen hier weet het inmiddels zeker: dit is een daad van religieus terrorisme. Alleen in Engeland zelf hebben ze nog wat andere opties. Een serieuze optie die nu onderzocht wordt is de volgende. De dader (dat lijkt wel zeker de gearresteerde man te zijn) was een in het VK geboren burger met Somalische ouders die jaren geleden uit Somalië gevlucht zijn. De vader was een adviseur van het vorige regime en staat bepaald niet bekend als vriend van de huidige regering. Die huidige regering wordt gesteund door Qatar.
  En laat nu juist de vermoorde politicus een innige samenwerking hebben opgezet met Qatar. Daarvoor was hij een paar dagen geleden nog in Qatar op bezoek en werden foto’s van zijn ontmoetingen gepubliceerd. Vanuit dit standpunt zou het ook heel goed een politiek geïnspireerde moord kunnen zijn door iemand die via zijn vader innige banden heeft met Somalië en om die reden een Britse “vijand” om het leven brengt. Dan heeft de islam er helemaal niets mee te maken.

  Voor alle duidelijkheid, ik geef alleen een andere optie die momenteel serieus onderzocht wordt en neem daarmee niet afstand van een mogelijk door de islam geïnspireerde misdaad. Dat blijft ook een mogelijke verklaring, zeker ook voor de Britse politie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.