Caroline van der Plas snapt uitsluiten BBB in formatiegesprekken niet: ‘Hebben partijen uit de gesprekken ons buitengesloten?’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas vindt het niet kunnen dat zij via de media moest vernemen dat haar partij niet bij de formatiegesprekken gewenst is. CDA, VVD en D66 wilden alleen met het ‘brede constructieve midden’ om tafel, maar volgens de BBB-politica slaat het nergens op dat haar partij is buitengesloten. 

In het formatiedebat in de Tweede Kamer haalt Caroline van der Plas stevig uit naar de gang van zaken rond de formatie. Ze betreurt het dat ze via de media moest lezen dat zij niet welkom was bij een formatiegesprek. Andere kleine partijen, zoals de SGP en Groep Den Haan, wel. Had informateur Remkes niet gewoon even een mailtje kunnen sturen? Wel zo fatsoenlijk namelijk.

Ze laat weten dat ze graag wil horen welke partijen nu precies haar partij buiten de formatiegesprekken wilden houden. Daarnaast zegt ze terecht dat het nogal onduidelijk is wat het ‘brede, constructieve midden’ betekent. Want door partijen zoals GroenLinks wél onder deze noemer te scharen en andere niet geef je (onbewust) een signaal af.

De nieuwe bestuurscultuur streeft naar meer openheid, maar we zien de laatste weken alleen maar méér van de oude politiek. De heimelijke gesprekjes in de achterkamertjes zijn niet verdwenen en het uitsluiten van bepaalde partijen is ook niet verdwenen.

Men wilde toewerken naar een extraparlementair kabinet, waar men een regeerprogramma op basis van enkele punten wilde vormen. Helaas werd een deel van de Tweede Kamer op voorhand uitgesloten, en dat is zoals ook Van der Plas zei, enorm zonde. Zeker als men bepaalde partijen wél neerzet als constructief en anderen niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen heeft VVD’er Remkes zelf ondervonden hoe ‘constructief’ D66 is. Zij zijn drukker bezig met een poging tot karaktermoord op de informateur, dan dat zij snel een nieuw kabinet willen vormen. Leg dan nog maar eens aan de kiezer uit dat zo’n partij ‘constructief’ is. Terecht dat de BBB-politicus dit nog even ter discussie bracht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. vlekkenoplosser

  P A R T I J K A R T E L beste mevrouw

  onderling heers en verdeel en het lectoraat blijft stemmen op die regenten

 2. vlekkenoplosser

  P A R T I J K A R T E L beste mevrouw

  onderling heers en verdeel en het lectoraat blijft stemmen op die regenten

 3. Albert Egberts

  De BBB wordt niet gerekend tot het constructieve midden en wie kan dat in redelijkheid ontkennen?

  1. vlekkenoplosser

   elk normaal denkend mens strónt vlé®k

   jij bent geen mens
   jij bent niet normaal denkend
   jij bent de strónt vlé®k

   dus ik begrijp je twijfel strónt vlé®k

  2. Cootje

   Een zwaar invalide serieus nemen ? Het enige speeltje boel afzeiken op dit forum s, morgens uit bed getakeld twee keer een schone luier gekregen en s, avonds om 1 uur weer in bed getakeld , een doelloos leven waar maar geen einde aan wil komen , voltooid leven is uitzichtloos een sterk stukje touw gebruikten de boeren vroeger , maar met je rolstoel van het balkon af rijden is ook een optie . Maar er komen leuke tijden aan dus bereid je voor op de derde prik kan je je broeders in de rolstoel familie verwelkomen

  3. FVD

   Onderbouw uw stelling s.v.p

   1. Albert Egberts

    De BBB onder leiding van mevrouw van der Plas profileert zich met een rechts-populistisch verhaal en ze heeft één zetel.

    1. usb3.0

     tamil is bang voor Caroline

    2. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k blijft maar zeiken over niet bestaande rechtse politiek

     strónt vlé®k is wat dommig !

     1. usb3.0

      tamil vlucht met de staart tussen de benen

  4. usb3.0

   Wie neemt tamil nou serieus?

 4. Cootje

  Nibud waarschuwt koopkracht komt in gevaar , gezinnen 900€ per jaar kwijt , op deze berichten zit ik te wachten , de fatsoenlijke Nederlander die zogenaamd fatsoenlijk stemt , mogen vol in hun kruis geraakt worden . En het leuke is dat is in heel Europa aan de hand , mij voorspelling dat ze op hun bek gaan mag nog een twee jaartjes duren , dan is de gehele politieke elite op de vlucht , en stort het Europese zooitje in als een kaartenhuis , de welvaart is uitgemolken en komt niet meer terug , en de dieven vluchten in de nacht, ons achterlatend met een vermogen monopoli geld .

 5. Response

  Nou ben ik toch benieuwd naar de antwoorden van Remkes op de vragen van Caroline.

  1. vlekkenoplosser

   antwoorden ?? kan je rekenen ? reken er dan maar niet op. Ook remkes is van de oude regenten politiek

 6. por favor no borres

  Het ministerie voor volksvermaak en songfestival zou aan haar een uitstekende minister hebben.
  Maar verder???

  1. vlekkenoplosser

   ga patat bakken leeghoofd

   1. DubbelZout

    Ja lekker, met dubbel mayo en uiteraard dubbel zout

    1. vlekkenoplosser

     zeker doen en vervolgens zeiken dat je nieren liggen te rammelen in je lijf en je overdruk richting 200 gaat

     spelen met je gezondheid maar wel anderen de maat nemen over vaccinatie met een experimentele gentherapie !

     onwetende sukkel

     1. DubbelZout

      En jij vervolgens zeiken als je op de IC ligt als ongevaccineerde wappie
      Alhoewel, zeiken kun je dan niet eens meer
      Wat een gemis zal dat zijn op DDS…, NOT !

     2. Abdul is Lam

      COVID-19 Vaccine AstraZeneca bevat genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s). Al het ongebruikte vaccin of afvalmateriaal dient te worden vernietigd overeenkomstig de richtlijnen voor genetisch gemodificeerde organismen of biogevaarlijk afval. Plaatsen met gemorste vloeistof moeten gedesinfecteerd worden gebruikmakend van middelen met activiteit tegen adenovirussen.

      6. Inhoud van de verpakking en overige informatie
      Welke stoffen zitten er in dit middel?

      Eén dosis (0,5 ml) bevat:

      Chimpansee Adenovirus coderend voor de spike-glycoproteïne ChAdOx1-S van SARS-CoV-2* , niet minder dan 2,5 × 108 infectieuze eenheden.

      *Geproduceerd in genetisch gemodificeerde menselijke embryonale 293-niercellen (human embryonic kidney, HEK) en door recombinant-DNA-technologie.

      Dit product bevat genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s, genetically modified organisms).

      De overige hulpstoffen zijn L-histidine, L-histidine-hydrochloridemonohydraat, magnesiumchloridehexahydraat, polysorbaat 80 (E 433), sucrose, dinatriumedetaat(dihydraat), water voor injecties (zie rubriek 2 ‘COVID-19 Vaccine AstraZeneca bevat natrium en alcohol’).
      Zoiets als dit bedoel je.

     3. Fouwels

      DubbelZout is dan ook een dubbeldebiel

     4. Albert Egberts

      ht.ps://www.lareb.nl/media/e4kdkodd/spc-astrazeneca.pdf

 7. Nijntjes

  @cootje
  Van alle bezoekers op deze site bent u op afstand de meest walgelijke reageerder.
  Invalide personen zijn betreurenswaardig vlgns u.
  Personen met Down zijn betreurenswaardig vlgns u.
  Incontinentie, luiers, poep enz beheersen uw gedachtewereld.
  Uw taalgebruik is abominabel en nouwelijks het niveau van een tienjarige.
  Triest figuur.

 8. Nijntjes

  Nauwelijks

 9. Meriadoc Brandebok

  Het politieke midden bestond aanvankelijk uit CDA, VVD en PvdA. Deze drie partijen wisten D66 in de jaren ’90 in te kapselen binnen de centrumpartijen en toen werd het midden CDA, VVD, PvdA en D66. Sinds 2000 realiseerde de SGP zich dat werken met de middenpartijen haar geen windeieren legde, dus sloot zij zich aan bij het CDA als middenpartij. De ChristenUnie volgde direct.

  Grofweg vormen VVD, CDA, D66, PvdA, de SGP en CU het constructieve midden. Zij leveren ook verreweg de meeste bestuurders en hebben sterke geografische concentraties (grachtengordel, randstad, platteland, biblebelt). GroenLinks is een bijwagen van het midden, maar geen stabiele partij en hangt er een beetje aan.
  Ze mogen af en toe meedoen

  BBB behoort zeker niet tot het midden, maar zou later uiteraard kunnen kiezen voor centrumpolitiek. D66, de SGP en de ChristenUnie zijn haar voorgegaan.

  1. Albert Egberts

   Als je het constructieve midden zo wenst te definiëren hoort GL daar zeker bij. CDA en VVD zagen ook geen enkele inhoudelijke belemmering om met GL een meerderheidskabinet te vormen.

  2. Fouwels

   Aldus de sijpelende etterpuist.

 10. siemoon

  tegen stemmen voorstel nieuwe verkiezingen. daardoor is deze bbb er heel ver gezakt. en dan piepen ik mag niet meepraten .

  1. Fouwels

   Volgens Frits Bosch, columnist alhier, leven we in een Beelddemocratie. Ben ik even blij dat ik elf jaar geen NPO=Rutte meer kijk.

  2. Human Beast

   Precies , en wat dacht je van JA21.
   Stelletje huichelaars.

 11. Antihedo

  Ik geloof dat Caroline niet helemaal snap hoe democratie werkt. Ze heeft heel weinig stemmen gescoord en heeft daardoor maar 1 zetel. Met 1 zetel heb je weinig te vertellen en het schiet niet op om daarmee een meerderheidsregering te vormen. Ze toont elke keer wel heel veel kapsones voor het geringe aantal stemmen wat ze behaald heeft.

  1. Harry Haller2

   Trutje de Haan van voormalig 50PLUS heeft ook maar 1 zetel en werd wel uitgenodigd.

   Wanneer houd jij je domme hoofd, dweil.

   1. Antihedo

    Dan heeft zij geluk maar het feit dat onze Caroline vooral veel roept maar van weinig echt op de hoogte zal haar ook niet helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.