Screenshot 2021 09 27 at 122851

Caroline van der Plas snapt uitsluiten BBB in formatiegesprekken niet: 'Hebben partijen uit de gesprekken ons buitengesloten?'

Geen categorieokt 06 2021, 20:00
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas vindt het niet kunnen dat zij via de media moest vernemen dat haar partij niet bij de formatiegesprekken gewenst is. CDA, VVD en D66 wilden alleen met het 'brede constructieve midden' om tafel, maar volgens de BBB-politica slaat het nergens op dat haar partij is buitengesloten.
In het formatiedebat in de Tweede Kamer haalt Caroline van der Plas stevig uit naar de gang van zaken rond de formatie. Ze betreurt het dat ze via de media moest lezen dat zij niet welkom was bij een formatiegesprek. Andere kleine partijen, zoals de SGP en Groep Den Haan, wel. Had informateur Remkes niet gewoon even een mailtje kunnen sturen? Wel zo fatsoenlijk namelijk.
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1445755985197363205?ref_src=twsrc%5Etfw
Ze laat weten dat ze graag wil horen welke partijen nu precies haar partij buiten de formatiegesprekken wilden houden. Daarnaast zegt ze terecht dat het nogal onduidelijk is wat het 'brede, constructieve midden' betekent. Want door partijen zoals GroenLinks wél onder deze noemer te scharen en andere niet geef je (onbewust) een signaal af.
De nieuwe bestuurscultuur streeft naar meer openheid, maar we zien de laatste weken alleen maar méér van de oude politiek. De heimelijke gesprekjes in de achterkamertjes zijn niet verdwenen en het uitsluiten van bepaalde partijen is ook niet verdwenen.
Men wilde toewerken naar een extraparlementair kabinet, waar men een regeerprogramma op basis van enkele punten wilde vormen. Helaas werd een deel van de Tweede Kamer op voorhand uitgesloten, en dat is zoals ook Van der Plas zei, enorm zonde. Zeker als men bepaalde partijen wél neerzet als constructief en anderen niet.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ondertussen heeft VVD'er Remkes zelf ondervonden hoe 'constructief' D66 is. Zij zijn drukker bezig met een poging tot karaktermoord op de informateur, dan dat zij snel een nieuw kabinet willen vormen. Leg dan nog maar eens aan de kiezer uit dat zo'n partij 'constructief' is. Terecht dat de BBB-politicus dit nog even ter discussie bracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten