Door criminaliteit geteisterd Amsterdam gaat bezuinigen op politiewerk: Enige politiebureau in Noord ’s nachts gesloten

Vanwege een gebrek aan capaciteit gaat Amsterdam noodgedwongen extra bezuinigen op het politiewerk in de hoofdstad. Zo zal het enige politiebureau van Amsterdam-Noord ’s nachts voortaan gesloten zijn. Volgens een woordvoerder van de politie Amsterdam zou het gaan om een tijdelijke maatregel.

Voortaan sluit het enige nog overgebleven politiebureau van Amsterdam-Noord al om 22.30 uur. Pas om 07.00 ’s ochtends kunnen mensen weer terecht bij het bureau. Op Facebook laat de politie Amsterdam weten dat alle telefoontjes die via 112 binnenkomen wel gewoon zullen worden behandeld. Ook meldingen via 0900-8844 zullen na 22.30 uur worden beantwoord door de politie.

In januari 2020 is Amsterdam begonnen met de kaalslag van de politiecapaciteit. Toen werden de openingstijden van elf andere politiebureaus in de stad aangepast. In plaats van 24 uur zijn de politiebureaus in Amsterdam alleen nog tussen 08.00 en 18.00 uur geopend.

Er zijn momenteel nog maar vier politiebureaus in Amsterdam die 24 uur per dag open zijn. Het gaat daarbij om Bureau Burgwallen, Meer en Vaart, Flierbosdreef en Van Leijenberghlaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. 56RdK

  In de heilstaat Amsterdam heb je geen politie meer nodig, de crimineel overheerst daar dankzij het tientallen jaren wegkijken, theedrinken en subsidieren.
  Gauw zullen andere steden en dorpen volgen!

 2. Wally

  Dit is toch wat men daar wenst? Geen politie, want die zijn slecht en zo. Men stemt voor dit soort waanzin, geniet er nu van. Het gaat fantastisch daar onder de leiding van groenslinks.

 3. J. Punt

  Dankzij de effectieve QR-code en de daaraan gekoppelde handhaving deed veel goeds tegen de criminaliteit. Die beseffen nu ook het belang van een degelijk vaccinatiepakket. Plus dat het erg onpraktisch is om iemand te beroven met die verplichte 1,5 meter regel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.