LOL! Sloveense premier Janez Janša veegt de vloer aan met Mark Rutte: ‘Bescherm je eigen journalisten eerst!’

De Sloveense premier Janez Jansa blijkt een echte held te zijn. Hij heeft namelijk honderd procent lak aan het Grote Deugen van onze eigen premier, Mark Rutte. Want, stelt de Sloveen, in plaats van kritiek te leveren op Slovenië doet Rutte er verstandig aan zich op zijn eigen land te concentreren. Het is immers daar waar journalisten overdag kapot worden geschoten. Niet in Slovenië.

Sophie in ’t Veld

De Sloveense premier Janez Jansa heeft op Twitter hard uitgehaald naar de Nederlandse Europarlementariër Sophie in ’t Veld. Deze D66’er bemoeit zich werkelijk te pas en te onpas met de gang van zaken in Oost-Europa. En ja, daar worden die Oost-Europeanen onderhand heel erg moe van.

En dus heeft Jansa naar haar uitgehaald door haar feitelijk een trekpop te noemen van de extreemlinkse miljardair George Soros.

Mark Rutte woest

Natuurlijk was dit weer tegen het zere been van Mark Rutte. Want die neemt het natuurlijk altijd op voor eurofiele D66’ers – en al helemaal als die D66’ers marionetten zijn van Soros.

“Smakeloze tweet van Janez Janša over Europarlementariërs,” zeurde Rutte meteen op Twitter. “Ik neem daar zo ver mogelijk afstand van. Dat heeft het kabinet zojuist ook aan de Sloveense ambassadeur in Den Haag laten weten.”

Janez Jansa slaat hard terug

Alleen vergiste Rutte zich als hij dacht dat Jansa hiervan onder de indruk is. Want hij reageert direct door Rutte erop aan te spreken dat journalisten hun leven niet veilig zijn in ons land. In plaats van af te geven op Slovenië, misschien kan Rutte daar iets aan doen?

“Welnu Mark, verspil je tijd niet met ambassadeurs en mediavrijheid in Slovenië. Bescherm samen met Sophie in ’t Veld je eigen journalisten zodat ze niet op straat vermoord worden,” is de kneiterharde tweet van Jansa.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je kunt zeggen wat je wilt, maar die Oost-Europeanen van tegenwoordig hebben wél ballen zeg. Die laten écht niet over zich heen lopen. Heel goed!

Overigens is deze tweet van Geert Wilders ook wel leuk om er even bij te vermelden, want die ziet zijn kans natuurlijk ook schoon:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. halo1

  Leuk..eens iemand uit Slovenie over ons te horen.. Rutte kan natuurlijk niets aan die moord doen, tenzij politiestaat.. toch een interessante side kick blik van die Sloveen.. jammer van van Balen.

 2. Peter den Bekker

  Mark wordt woest als hij met de waarheid wordt geconfronteerd. En zo is hij inmiddels het lachertje van Europa, samen met Sophietje en die timmerkabouter.
  Mark, neem een voorbeeld aan Lodewijk Ascher en verdwijn.

  1. NO8DO

   Lodewijk Ascher, een PvdA politicus met principes, for president.

   1. albertliegt

    mag de nieuwe sinterklaas wel zwarte pieten meenemen ?

 3. Meriadoc Brandebok

  Janus Jansa, van het straatarme en economisch ministaatje Slovenië, is er niet van op de hoogte dat Peter R. de Vries overheidsbescherming heeft geweigerd. Hij zou beter zijn mond houden in plaats van zijn ongeïnformeerde mond opentrekken over een land dat economisch, democratisch en militair superieur aan zijn landje is.

  1. albertliegt

   ach bokje toch , moeten we dan Theo van Gogh nemen ?
   of doen we Pim Fortuyn, of Derk Wiersum of de vele vergismoorden

   Het punt van Janez hangt niet op naam !

   Het down playen wat je poogt te doen is te kinderlijk en geeft te kennen dat je het niet erg serieus neemt.

   1. Meriadoc Brandebok

    Derk Wiersum is vermoord zonder dat er aanwijzingen waren dat hij bescherming behoefde en Fortuyn/Van Gogh zijn onvergelijkbaar.

    1. albertliegt

     tuurlijk jochie , jij gelijk , cynisme off

  2. Tommy76

   “Hij zou beter zijn mond houden in plaats van zijn ongeïnformeerde mond opentrekken over een land dat … militair superieur aan zijn landje is.”

   Nou nou, wat een bedreiging en wat een agressie! Heb je je wapens al klaar liggen om ten strijde te trekken?

   U bent zeker ‘links’?

   1. Meriadoc Brandebok

    Janus praat over iets waar hij niets van afweet. Ik word daar een beetje kwaad van.

  3. Woordkunst

   Militair superieur? Je maakt een grapje zeker?

  4. Klaus Schwab

   Wie is fraudeur in t Veld in vredesnaam om een ander staatshoofd de maat te nemen ???? Terwijl ze zelf een gore oplichtster is.
   Dat Rutte vervolgens gemeend heeft op te komen voor deze D66 crimineel is tekenend voor politiek Den Haag. Bah, misselijk makend. Wilders en Jansa hebben volkomen gelijk.

 4. albertliegt

  quote
  Want, stelt de Sloveen, in plaats van kritiek te leveren op Slovenië doet Rutte er verstandig aan zich op zijn eigen land te concentreren. Het is immers daar waar journalisten overdag kapot worden geschoten. Niet in Slovenië.
  end

  Wat moet je er nog aan toevoegen

 5. por favor no borres

  Verscholen achter 2 beveiligers twittert Wilders heel stoer vanuit zijn safehouse.
  Een echte dappere man, ongeschikt voor Nederland, geschikt voor een Balkan staat.

  1. albertliegt

   dat een Nederlandse politicus in een democratie twee beveiligers nodig heeft !!!!!!!!!!!
   Weinig over van die democratie kennelijk. Idioten vinden dat normaal

   1. por favor no borres

    Je hebt gelijk Albert, je liegt.

    1. albertliegt

     je mag het inhoudelijk ontkrachten patatboer , verkrachten met een one liner maakt geen indruk maar geeft een goede inkijk in je I,Q

     1. ElGuapo

      Sinds wanneer heeft een frikandel een IQ?

  2. Peter den Bekker

   Kan je nagaan hoe verrot het is in Nederland. Iemand die de waarheid zegt moet bewaakt worden. Zeker een dapper man en zeker geschikt voor Nederland. Dan wordt de oorzaak hiervan aangepakt. Rutte is hiervoor te laf.

   1. Albert Egberts

    Het is duidelijk dat de loyaliteit van Peter, en vele anderen hier, niet bij ons vaderland ligt.

    1. Peter den Bekker

     Ons vaderland? U woont in het buitenland?

    2. albertliegt

     wie is ons SV ?

     je spreekt namens jezelf en niet namens “ons ” SV

     Kan me niet voorstellen dat er nog zo een hufter als jij rondloopt.

     p.s hufter is geen schelden maar een omschrijving van je persoonlijkheid

     ” Hufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag “

    3. Cootje

     We zijn ook niet allemaal afhankelijk van een uitkering en twee maal een verschoning per dag , de week moet nog eindigen op zondag deze weken 7 mensen vermoord in onze bananen republiek

  3. Tommy76

   @ por favor no borres

   Niet alleen Wilders hoor. Steeds meer politici komen in aanraking met de religie van de vrede.

   Niet alleen politici. Ook onze nutsbedrijven moeten steeds beter beschermd worden tegen de volgers van de religie van de vrede.

   Daar houdt het jammer genoeg niet op… Onze luchthavens zijn ook volledig ten prooi gevallen aan deze religie.

   Je kunt wel stoer vanachter je veilige pc’tje Wilders op de hak nemen maar vroeger of later krijgen we allemaal te maken met het falen van onze overheid en het linkse gedachtengoed.

   Gewoon stug blijven volhouden hoor! 👍🏼

   1. Peter den Bekker

    Ik kan het niet beter verwoorden. Chapeau!

 6. Joko

  Wanneer komen we eens van Ruttte af? Een verzichten…..

  1. Joko

   Verzichten = verzuchting…

 7. Klaus Schwab

  Heeft die D66 trut in t Veld het door haar ten onrechte geinde geld al terug gestort ?
  Zal wel in de doofpot zijn gestopt.👎Dit mens kan anderen toch moeilijk de maat nemen lijkt mij.

  1. Albert Egberts

   “Heeft die D66 trut in t Veld het door haar ten onrechte geinde geld al terug gestort ?”

   Ja, nu Dion Graus nog.

   1. Klaus Schwab

    Wat Dion Gaus ten onrechte heeft gedeclareerd valt in het niet bij het bedrag dat Sophietje in t Geld frauduleus heeft gedeclareerd.
    Overigens ben ik van mening dat Dion Gaus het ook terug moet betalen als dat al niet is gebeurd !

    1. Albert Egberts

     In ’t veld ontving eenmalig € 27.840 teveel aan onkostenvergoeding en betaalde terug. Dion Graus ontvangt sinds 2007 jaarlijks frauduleus € 24.297 en gaat daar gewoon mee door. Inmiddels heeft hij bijna anderhalve ton opgestoken met deze zwendel.

     1. albertliegt

      ach , drupeltje op een gloeiende plaat

      De EU maakt 1.000.000.000 euro over aan de terroristische organisatie de taliban

      al kaq geeft miljoenen aan palezwijnen om wapens te kopen om Israel te beschieten

      en Nederland ? ach Nederland stort braaf de wekelijkse contributie van 200 miljoen euris

      de SV loopt dan hoog van de toren te blazen over 25k !! stakker

     2. Cootje

      In t veld woont al sins 2005 pertinent in Brussel , ze heeft 15 x € 27.297 gedeclareerd dus dat is gewoon 4 ton aan euro’s , als je dan eenkeer € 27.297 terug stort kom je niet in het arme huis , maar ben je nog steeds een dubieuze fraudeur . Als ik mij belasting verkeerd invult kunnen ze mij zakelijk voor 10 jaar pakken en privé voor 5 jaar , maar 15 jaar onregelmatig haar

      zakken vullen en onze plaatselijk gehandicapte maakt het terug geven van een fooitje dat ze zich kan scharen onder de fatsoenlijke , ik vind die een strafzaal

     3. Cootje

      Ik vind dit een strafzaak .

     4. Klaus Schwab

      Je zit de feiten te verdraaien Albert Egberts. Die 27.000 euro waar jij het over hebt gaat over 1 jaar. In t Veld zit sinds 2004 in het europees parlement, dus het graaien is al veel langer bezig. Onderzoeks journalisten hebben berekend dat dit mens meer dan 3 ton dubbel heeft gedeclareerd. Ik weet dat je D66 adoreert, maar misschien moet je die oogkleppen toch eens afgooien.

     5. albertliegt

      wie heeft er ooit 1 bijdrage van de SV gevonden waar hij niet liegt of fake nieuws vertelt ?

 8. Drostemannetje

  Alle wijsheid komt tegenwoordig uit het Oostblok. Hongarije, Polen en nu Slovenie. Het Westen veranderd steeds meer in een decadent afvoerputje voor gekwetste minderheden en gelukzoekers. Dat gaat een keer helemaal fout aflopen.

 9. J. Punt

  Keurige en geharde mensen. Komen hun afspraken na, dat is een eer.

  Niet zoals in holland waar iemand die netjes en gewoon zijn werk goed uitvoert al verdacht is en omdat hij of zij niet als een kadaver achter de schaapjes aanrent.

 10. Cootje

  Heerlijk weer een aanwinst voor onze Europese gedrocht , lekker die uitmuntende luizen in de pels van het verrotte zooitje . Heeft die in t veld die 4 ton onregelmatige woon-werkverkeer al terug gestort ? Is nergens iets van te ontdekken . De fatsoenlijke beschermen elkaar allemaal . De laatste 3 ex Franse presidenten hebben allemaal in het verdachte bankje gestaan , in Spanje en Portugal . Blijft er geen politicus over als ze echt gaan straffen , onze moraal ridder , die een hele bevolking op hem laat stemmen omdat hij 1000€ beloofde neemt een ander de maat maar afgelopen week 7 doden door geweld in Nederland , en de nummer 1 positie narcotica staat kan alleen in een een bananen republiek

 11. RvdBe

  Rutte geconfronteerd met de waarheid,constant anderen de maat nemen waar hijzelf faalt, en dan gaat hij huilie doen bij zijn mede hypocrieten van de eu.
  Wat is het toch een zak.

 12. Docm

  https://www.europarl.europa.eu/news/nl/press-room/20211006IPR14310/eu-values-in-slovenia-meps-to-meet-national-authorities-civil-society-media

  Dat gaat dus over een vrije pers en over anti-corruptie beleid. Daar zit zo’n Jansa natuurlijk niet op te wachten, hij is tenslotte opgegroeid in een communistische dictatuur. Weer zo’n landje dat van de EU alleen de lusten (geld) wil maar niet de lasten zoals rechtsstatelijkheid.

 13. Cootje

  Ha ha ha Rutte de fatsoenlijke , in de krant het kabinet compenseert de Nederlander 400€ aan energie kosten , als dat geen sigaar uit eigen doos is dan weet ik het niet meer, die 400€ krijgen ze met gemak binnen met zulke prijzen aan brandstof , accijns btw energie belasting , is uitgerekend dat een gemiddeld huishouden 1000€ meer kwijt is aan energie , is 210€ meer aan btw , is 120€ meer aan accijns , en is 80€ meer aan energie belasting , moet je wel je Auto stil laten staan en met je fiets naar het werk. Onze demente kwal moet eens aan zijn bevolking denken , heeft die genoeg werk aan .

 14. Janna47

  Deze meneer Jansa is een man naar mijn hart, heerlijk dit!
  En wat zijn ze gestoken, als door een wesp, dat zegt veel!
  Ja, die Soros, Satan himself, maar hij maakt vorderingen helaas…

  1. Lucky Luke

   Juich niet te vroeg, dit sujet Janez Janša is al op z’n vingers getikt door Brussel vanwege zijn onbeschofte, niet diplomatieke gedrag.

  2. Mr.blauw.sky

   Soros en Bill Gates zijn beide nog 4 keer erger dan Stalin in zijn laatste paranoïde jaren

 15. Lucky Luke

  Juich niet te vroeg, dit sujet Janez Janša is al op z’n vingers getikt door Brussel vanwege zijn onbeschofte, niet diplomatieke gedrag.

 16. Bes Tolen

  Helemaal zwak van Rutte was de premier van Slovenië anti semiet te noemen. Daarmee zou iedere jood blijkbaar vrijgesteld moeten zijn van kritiek maar dat kan toch nooit de bedoeling zijn. Van Rutte blijkbaar wel en daarmee toont hij zich een pover man.
  En die In ’t Veld te verdedigen. Het toont veel te ver gaande politieke eenzijdigheid.
  Ja, Van Balen, lang geleden heb ik hem wel eens gesproken. Toen was hij al wel lid van de VVD. M.i. had van Balen bescherming tegen zich zelf verdiend voordat hij actief voor de partij zou worden. Spijtig, dat zulks niet is gebeurd.

  1. Albert Egberts

   Ik las nergens dat Rutte Jansa voor antisemiet uitschold, maar mogelijk heb ik iets gemist.

   1. albertliegt

    jij leest enkel wat je wilt lezen SV. Je hebt nog steeds de cursus begrijpend lezen niet afgerond !

 17. Bes Tolen

  Albert Egberts. Hoe meent u dat zo te weten? Vraag het aan de PVV zelf.

  1. Albert Egberts

   Heeft Bes Tolen een bron waaruit kan blijken dat Rutte Jans voor antisemiet uitschold?

   1. albertliegt

    je hebt geen personeel. google is SV

   2. Albert Egberts

    Tolen heeft geen bron omdat Rutte Jansa niet uitschold voor antisemiet.

    Helder

    1. Word lid

     Nou albert daar zit je dan met je gelijk, met je zielige lege leventje helemaal alleen op je zolderkamertje…

     1. Albert Egberts

      Gelijk heb ik inderdaad. Dat is meestal het geval.

     2. Word lid

      Helemaal alleen op je zolderkamertje, met je zielig lege leventje….

    2. Ben van Zwol

     Het beste wat je kunt doen is de SV negeren, dan heb je’m bij z’n testis.

 18. Word lid

  Wat heeft die man gelijk

  1. Albert Egberts

   In de dertiger jaren van de vorige eeuw hadden de NSB-ers ook meer sympathie voor buitenlandse racisten dan voor de eigen democratisch gekozen bestuurders.

   Dit patroon herhaalt zich nu bij de rechts-populisten van deze tijd. Een akelig gegeven.

   1. Word lid

    albert haalt de oorlog er snel bij, een belediging voor alle joden

    1. Albert Egberts

     Jansa is een antisemiet en Word lid is een bewonderaar van deze bruine figuur.

     Ik bedoel maar.

     1. Word lid

      albert is een pedöfiel die jonge kindertjes misbruikt in zijn gedachte…

   2. september

    Dat is inderdaad zo en van word lid moet je je helemaal niets aantrekken,die veranderd toch nooit

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.