Tweede Kamerlid Wybren van Haga: “Social mediagiganten zijn vaak politiek gekleurd en beïnvloeden de publieke opinie”

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) zegt geschrokken te zijn van de berichtgeving dat Facebook een aantal zogeheten noodmaatregelen bewust te vroeg heeft uitgeschakeld en zo de Capitoolbestorming heeft gevoed. Het Kamerlid stelt daarom vragen aan de ministers Ingrid van Engelshoven en Kajsa Ollongren.

“Social mediagiganten beïnvloeden willens en wetens het politieke proces en lijken daarbij een sterke voorkeur te hebben voor de zittende elite en linkse propaganda”, aldus Tweede Kamerlid Wybren van Haga die zelf vanwege zijn kritiek op het coronabeleid is verwijderd van LinkedIn. “Het inzetten van zo’n paardenmiddel is een directe aanslag op onze democratie. De ruim 240.000 mensen die op mij gestemd hebben, probeert men immers monddood te maken”, aldus Van Haga.

“Levensgevaarlijk dat Facebook mensen tegen elkaar opzet louter en alleen om zoveel mogelijk advertenties te verkopen. Als het klopt dat Facebook daarmee de Capitoolrellen heeft helpen faciliteren, dan is dat zeer verwerpelijk”, aldus Van Haga, die ook wil weten of het kabinet zijn vermoeden deelt dat Facebook dit gedaan heeft om president Trump zo optimaal mogelijk te beschadigen.”

Van Haga heeft inmiddels Kamervragen ingediend aan minister Ingrid van Engelshoven van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Ook minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken mag de nodige kritische vragen verwachten inzake de berichtgeving over Facebook, Instagram en WhatsApp.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Mr.blauw.sky

  De oorverdovende stilte van de gebruikelijke herrieschoppers is veelzeggend.

 2. Mr.blauw.sky

  De oorverdovende stilte van de gebruikelijke herrieschoppers is veelzeggend

 3. vlekkenoplosser

  tja wat moet je zeggen op deze nonsens randdebiel

  inhoudelijk heb jij ook niets te melden flapdrol

  1. ElGuapo

   Blueballs komt even interessant doen.

  2. Mr.blauw.sky

   Complottheorie-gevoelige rechtse activisten die zich laten opzwepen door alternatieve waarheden zijn inderdaad weinig interessant voor oorlogstrõllen zoal jij laffe schijtlijster.

   Bedankt voor de implciete bevestiging haatmaniak

   1. ElGuapo

    Kan ik een medeklinker kopen?

    1. Mr.blauw.sky

     inhoudelijk heb jij ook niets te melden flapdrol

 4. JohhhhnyBravo

  Van Haga heeft 100 % gelijk en je ziet het helaas overal. De media in Europa zijn een eenheidsworst qua politiek geluid en de kranten hebben meestal dezelfde linkse inslag.Bovendien nemen alle Europese media klakkeloos over wat er door CNN en de NYT geschreven wordt en die zijn allebei ultra-links… Media-giganten als Google hanteren duidelijk linkse criteria en een censuur waarvoor men zich in oostduitsland geschaamd zou hebben. Als je bijvoorbeeld het woord “Idiot” googlede tijdens diens ambtsperiode èn tijdens de verkiezingen, kreeg je hele pagina’s met de afbeeldig van Trump. En als je “Trump” googled, krijg je uitsluitend “garbage”. Als ze dan zogenaamd “fake news” gaan filteren daar bij die grootverdien-juppen, mag je met recht je twijfels hebben over wat ze precies gaan blokkeren: zeker geen lariekoek van klimaatactivisten of immigratie-knuffelaars…

  1. Mr.blauw.sky

   Tja Google geeft nou eenmaal nou eenmaal een getrouwe afspiegeling van wat de meerderheid van van de bevolking vindt..

   Bonkers’s onvolwassen gedragingen vielen zo op dat ze dat ze nou eenmaal niet te negeren waren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.