Nieuwe pro-vaccin tactiek: Artsen spreken shoppende mensen aan in winkelcentrum om ze te overtuigen zich te laten vaccineren

Artsen hebben een nieuwe tactiek gevonden om mensen te overtuigen zich te laten vaccineren. Twintig zorgmedewerkers spraken dinsdag in een winkelcentrum in Utrecht nietsvermoedende mensen aan. Ze gingen met klanten het gesprek aan over het, in hun ogen, nut van vaccineren. De initiatiefnemers willen deze nieuwe pro-vaccin tactiek landelijk gaan uitrollen.

“We waren met een stuk of tien mensen in witte jassen, in wisselende samenstelling. Chirurgen, verpleegkundigen, orthopeden. Mensen die op het laatste moment waren uitgeroosterd omdat veel ingrepen in het ziekenhuis niet doorgaan. Ze hadden anders thuis op de bank gezeten”, aldus één van initiatiefnemers tegenover het AD.

Tijdens de pro-vaccintour door het winkelcentrums werden shoppende bezoekers getrakteerd op mondkapjes. Ook werd het gesprek aangegaan met mensen of ze wel of niet waren gevaccineerd. “Veel mensen werden dan nieuwsgierig. En zo begon het gesprek”, aldus een deelnemende arts in opleiding.

Welke andere winkelcentra en openbare plaatsen de pro-vaccin artsen binnenkort zullen aandoen is niet bekend, maar wie weet binnenkort bij een winkelcentrum bij jou in de buurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. RvdBe

  Jezus Christus,
  Zijn dat werkelijk artsen (die wss tijd over hebben)?
  88% gevaccineerd en het aantal besmettingen rijst de pan uit, gaan ze nu lopen promoten dat het allemaal zulk geweldig spul is?
  Is het zeker dat het geen carnavalsstunt is?

 2. EvertB

  Goede eerste actie van deze artsen.

  Naast ideeën over 1G en 2G, het doorgevoerde 3G, sta ik in casu sympathiek tegenover JG: de aanpak van de Jehova’s Getuigen.

 3. Piet Paaltjens

  Vaccinatie is de enige weg uit deze crisis. Meer dan driekwart van de coronapatiënten die nu op de IC liggen betreft ongevaccineerden.

  1. Dubblecheck

   Ik reageer normaal gesproken niet op de meest idiote beweringen die u hier doet, maar waar baseert u deze persoonlijke gedachtegang op.
   Om in u “taal” te spreken. Kom is met een bron die aantoont dat de mensen die opgenomen zijn DOOR corona, dus niet met corona, op de IC liggen.
   Kijk en luister bijvoorbeeld eens naar deze.
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=qrMyxMgJN2w
   Maar ook deze video zal waarschijnlijk door u wel als onzin gedegradeerd worden. Ondanks dat dit democratisch gekozen vertegenwoordigers zijn, waar u zich schijnbaar bovengesteld voelt.

   1. Piet Paaltjens

    Kijk hier eens:

    ht*ps://www.rivm.nl/nieuws/ongevaccineerde-COVID-19-patiënten-in-het-ziekenhuis-bijna-20jaar-jonger-dan-gevaccineerde

    1. Piet Paaltjens

     Of hier: ht*ps://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2021/11/19/effectiviteit-van-covid-19-vaccinatie-tegen-ziekenhuis-en-intensive-care-opname-in-nederland-opnames-11-juli-14-november-2021/effectiviteit-van-covid-19-vaccinatie-tegen-ziekenhuis-en-intensive-care-opname-in-nederland-opnames-11-juli-14-november-2021.pdf

     1. Dubblecheck

      Het gaat er bij u blijkbaar niet in, dat de overheid heel misschien wel niet het allerbeste voor de bevolking over heeft.
      Dat ze niet “ALLE” scenarios die mogelijk minder belastend zouden kunnen zijn voor de burger, en meest belangrijke “de jeugd” benutten en of in ogenschouw te nemen.
      Voor u is alles wat overheid beweerd, de absolute waarheid, en ook maar een klein beetje andere mening negeert en of bagatelliseert “of verkleind'” u.
      Maar zo helpt u toch mogelijke discusies totaal om zeep.
      En dat zou toch het laatste moeten zijn wat gebeurd in een Democratie.
      Democratie zou “volgens mij” moeten zijn, wat de meerderheid van de burgers het beste vindt. Maar dan moet de MSM die discusie wel laten voeren. Zoals je, gezien hoe lang je hier al rond wurmt, wel zal moeten onderkennen, is dat er dus ook andere meningen zijn. Als je bij voorbaat al voor jezelf een onveranderlijk standpunt hebt, zoals sorry maar u dus, dan vraag ik mij echt af, wat u hier probeert te bereiken. Wat is u doel???

 4. Krasvast

  Ze kunnen beter frikandellen uitdelen.

  1. EvertB

   Ja, ‘frikandellen speciaal’: na de snack de vaccinatie.

 5. Krasvast

  Hoe meer vaccinaties hoe meer doden, tel maar op.

 6. Krasvast

  De derde dosis verhoogt de immuniteit, waarna de vierde dosis écht volledige bescherming biedt. Wanneer 80% van de bevolking de vijfde dosis heeft ontvangen, kunnen de maatregelen worden versoepeld doordat de zesde dosis verdere verspreiding doet voorkomen. Ik ben er van overtuigd dat de zevende dosis ons probleem zal oplossen en heb geen reden mij zorgen te maken over de achtste dosis. De klinische fase van de negende dosis bevestigt dat antilichamen van de tiende dosis stabiel blijven. De elfde dosis zal de ontwikkeling van nieuwe mutaties doen voorkomen. Dus er is geen reden om kritisch te zijn op de twaalfde dosis.

  1. Ali Yas

   Het “vaccineren” heeft zeker nut, op allerlei manieren. Om te beginnen worden de farmaceuten er beter van. Daarnaast geeft het prikbewijs je toegang tot allerlei gelegenheden waar onbehandelden sinds kort niet meer mogen komen (er is niks mis met een sigaar uit eigen doos). En tenslotte word je door iedereen, of tenminste door de mensen die ertoe doen, gezien als verantwoordelijk en verstandig. En last but not least: als lid van de grootste groep ben je altijd veilig, daarover kan geen misverstand bestaan.

   Je vraagt je af hoe het bestaat dat er nog mensen zijn die zich tegen de voorgeschreven medicatie verzetten, ondanks de duidelijke boodschap van de gezaghebbende media, in lijn met de nieuwste instructies van het beste, meest betrouwbare kabinet ooit (dat helaas demissionair is, maar dat hindert gelukkig niet).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.