Rotterdamse burgemeester Aboutaleb had nooit met camerawagens burgers mogen filmen om coronaregels te handhaven

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb had nooit met camerawagens burgers mogen bespioneren en filmen. Aboutaleb deed dat naar eigen zeggen om de coronaregels te handhaven. Uit een onderzoek van de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dat het Rotterdamse beleid in strijd was met de wet. Daarnaast zou Aboutaleb er alles aan hebben gedaan om het rapport binnenskamers te houden.

Twee auto’s van de dienst handhaving filmde met camera´s op het dak mensen om te controleren of ze zich hielden aan de coronaregels. Bij twijfel of overtreding werden er handhavers of politie op de overtreders afgestuurd.

Het controleren van de coronamaatregelen zoals afstand houden en niet in grote groepen samenkomen met camera-auto’s was onrechtmatig. Het oordeel daarover van de Autoriteit Persoonsgegevens liegt er niet om. Volgens het NRC probeerde Aboutaleb ook de publicatie van het rapport tegen te houden. Zelf spreekt hij dat tegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. RS

  Smerige landverrader dat het is. Bah.

 2. Monty

  Rotterdamse patriotten hebben gisteren laten zien wat ze er van vinden.

 3. 56RdK

  Was heel slim van Ab.

  Want Rutte c.s., verantwoordelijk voor de ondermijning van de handhaving door bezuinigingen en totaal verkeerd en kortzichtig beleid, legde Ab de maatregel op dat er moest worden gehandhaafd.

  Terwijl Ab daar geen voldoende mensen meer voor had en heeft (“kleinere overheid, daar moeten we naar toe”, aldus de VVD).

  Dus kiest Ab een hele slimme manier om, wat hij nog kan inzetten, dat zo efficiënt te doen.
  Alleen heeft hij niet gerekend op de verachtelijke en totaal doorgeslagen, wars van enige realiteitszin, woke-en deugclub die onze veiligheid met allerlei naïeve en domme regelgeving ondermijnt, de TAP. De échte wappies in onze samenleving!

 4. Trithing

  Er zijn er zat die dit toejuichen..

 5. Mr.blauw.sky

  ” Volgens het NRC probeerde Aboutaleb ook de publicatie van het rapport tegen te houden. Zelf spreekt hij dat tegen.

  Dat iemand die nazi-krant nog serieus neemt..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.