Bijwerkingencentrum Lareb: “Meer dan 17.000 meldingen ontvangen van menstruatiestoornissen na coronavaccinatie”

Een coronavaccinatie kan mogelijk een menstruatiestoornis bij vrouwen veroorzaken. Het bijwerkingencentrum Lareb ontving hierover inmiddels al 17.000 meldingen. De klachten variëren van hevige of late menstruatie tot bloedingen na de overgang. Volgens Lareb is het dan ook goed mogelijk dat een coronavaccinatie kan leiden tot zeer vervelende menstruatiestoornissen.

De meeste meldingen gingen over een hevige menstruatie na een vaccinatie. Ook verlate menstruatie, onregelmatige menstruatie en tussentijds bloedverlies werden vaak gemeld. Vrouwen in de leeftijd van 54-64 jaar maakten vooral weer veel melding van bloedingen na de overgang. Het opvallende is dat bij de vrouwen bij wie onderzoek is gedaan geen andere oorzaken voor de bloedingen werden gevonden.

De meeste meldingen kwamen van vrouwen die zijn gevaccineerd met het Janssen en Pfizer. Daarna volgen menstruatieklachten na een AstraZenica-vaccin.

Bijwerkingencentrum Lareb benadrukt echter wel dat een menstruatiestoornis ook zonder coronavaccin vaak voorkomt bij vrouwen. Het verschil is volgens Lareb: “Het vaccin zet het immuunsysteem aan het werk. […] Dit kan invloed hebben op de hormoonspiegels en/of de op- en afbouw van het baarmoederslijmvlies. De verwachting is dat dit een tijdelijk effect is.”

Momenteel is Lareb bezig met een onderzoek onder ongeveer 2.000 vrouwen die zich na een coronavaccin met menstruatieproblemen hebben gemeld bij het bijwerkingencentrum.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Augustus

  “De verwachting is dat dit een tijdelijk effect is.”

  Dus we baseren nu medische behandelingen op verwachtingen?

 2. Ali Yas

  “Het vaccin zet het immuunsysteem aan het werk. […] Dit kan invloed hebben op de hormoonspiegels en/of de op- en afbouw van het baarmoederslijmvlies.”

  Dat zal allemaal wel, maar wordt het immuunsysteem alleen door het vaccin zodanig “aan het werk gezet” dat je er baarmoederslijmvliesontsteking van krijgt? Zo nee, waarom zien we deze klachten dan nu zo veel? Zo ja, moeten we dan rekenen op andere rare ontstekingsreacties?

  Het antwoord op de laatste vraag is: inderdaad! Te denken valt aan hartonstekingen (myocarditis en pericarditis) waar vooral opvallend veel jonge jongens last van krijgen, met een incidentie van ongeveer 1 op 2500. En dan zijn er nog allerlei andere klachten die wat minder opvallend zijn en daardoor in de ruis dreigen te verdwijnen.

  De mRNA-vaccins zijn niet goed getest, dus we kunnen erop rekenen dat we nog veel meer ‘bijwerkingen’ zullen zien, die dan mondjesmaat en met tegenzin worden toegegeven. In feite is het Covid-vaccinatieprogramma het grootste medische experiment ooit, en bovendien vreselijk slecht uitgevoerd. Toekomstige generaties zullen hier in verbijstering op terugkijken.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “De mRNA-vaccins zijn niet goed getest, dus we kunnen erop rekenen dat we nog veel meer ‘bijwerkingen’ zullen zien”

   Dit is een fantasie die in wappie-kringen rondgaat maar helemaal nergens op slaat.

   1. Xyz1234

    Dubbeldom reageert niet inhoudelijk maar valt terug op het afgezaagde begrip ‘wappie’. Een zwaktebod van deze nitwit, die inmiddels op talloze vlakken de plank heeft mis geslagen.

 3. Gregorius van Dubbeldam

  “Bijwerkingencentrum Lareb benadrukt echter wel dat een menstruatiestoornis ook zonder coronavaccin vaak voorkomt bij vrouwen. Het verschil is volgens Lareb: “Het vaccin zet het immuunsysteem aan het werk. […] Dit kan invloed hebben op de hormoonspiegels en/of de op- en afbouw van het baarmoederslijmvlies. De verwachting is dat dit een tijdelijk effect is.””

  Het gaat dus eigenlijk nergens over.

  1. Xyz1234

   Menstruatiestoornissen zijn doorgaans erg vervelend en kunnen zelfs pijnlijk zijn, maar levensbedreigend zijn ze meestal niet. Vergelijk het in die zin maar met een coronainfectie. Die is in 99.85% van de gevallen (en dat is een gemiddel percentage) niet gevaarlijk.
   Vreemd genoeg doet u over een coronainfectie hysterisch, terwijl bijwerkingen door vaccinatie door u gebagatelliseerd worden. En met die bijwerkingen heb ik het uiteraard niet alleen over menstruatiestoornissen maar ook over myocarditis, trombose en andere narigheid. Hoe komt het eigenlijk dat u met twee maten meet wanneer het om menselijk leed gaat? Zit er iets niet helemaal snor in de bovenkamer?

   1. Xyz1234

    *gemiddeld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.