Corona-angst moet aangewakkerd: 'Meer dan 500 mensen met (niet dóór) corona in ziekenhuizen'

Corona-angst moet aangewakkerd: 'Meer dan 500 mensen met (niet dóór) corona in ziekenhuizen'

Pixabay.com

We zijn in Nederland weer begonnen met patiënten tellen! 'Voor het eerst in ruim een maand liggen er meer dan 500 mensen met corona op de verpleegafdelingen van ziekenhuizen', meldt De Telegraaf.

Tijdens de coronacrisis werd duidelijk dat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geen onderscheid maakte tussen coronapatiënten en patiënten met corona. Ziekenhuizen rapporteerden die cijfers en gooiden de beide categorieën op één hoop, want iemand met corona moest sowieso worden geïsoleerd. Maar in de media leek het alsof al die patiënten daar lagen door een coronabesmetting.

Precies dat zien we nu ook weer. De Telegraaf kopt de titel: "Meer dan 500 mensen met corona in ziekenhuizen" en vertelt in het artikel zelf pas dat het volstrekt onduidelijk is om hoeveel coronapatiënten het daadwerkelijk gaat. Het LCPS houdt die cijfers namelijk wéér niet bij. Het RIVM doet dat wel (hoe dan?) maar er worden in het artikel geen cijfers genoemd, waardoor niemand er wijzer van wordt.

Kijken we naar de cijfers van de intensive care, dan liggen er momenteel maar 22 patiënten met corona. Ook daar staat niet duidelijk vermeld of het om coronapatiënten of patiënten met corona gaat. Wel wordt er bij vermeld dat dit aantal al ongeveer een maand gelijk is gebleven.

Er is dus praktisch geen informatievoorziening en al nauwelijks nieuwswaarde. Het enige wat we nu eigenlijk weten is dat er sowieso weer gesjoemeld wordt met cijfers, omdat het LCPS gewoon weer dezelfde fout maakt. Dan kun je toch haast geen andere conclusie trekken dan dat we weer worden bang gemaakt en klaargestoomd voor de volgende lockdown?

Nieuwsberichten over het coronavirus komen namelijk niet verder dan: 'Er is eigenlijk niks aan de hand, maar dat kan ieder moment veranderen!' En door dit soort coronapropaganda staan bedrijven binnenkort al in de startblokken om op eigen initiatief coronamaatregelen in te voeren. Ongelofelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties