Coronasubvariant centaurus nu in Nederland

Coronasubvariant centaurus nu in Nederland

Veel mensen hebben het Corona hoofdstuk allang afgesloten. Volgen de dagelijkse besmettingscijfers en het aantal opnames niet meer. Er schijnt nu een nieuwe Coronasubvariant in Nederland te zijn genaamd centaurus.

Bij de naam centaurus denken wij eerder aan dinosaurussen of aan de Griekse mythologie maar het schijnt weer een nieuwe Coronavariant te zijn. En deze variant is nu in Nederland. Het is de BA.2.75-variant van het coronavirus. BA.2.75 is een variant van de omikronvariant BA.2 en werd al aangetroffen in India, Australië, Japan, Canada, de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Kunnen de totalitaire angsthazen zich al gaan verheugen op een nieuwe lockdown? Ze kunnen natuurlijk wel al preventief een mondkapje gaan dragen. Beter zal gewoon zijn dat zij nu al in quarantaine gaan. Wel een beetje voorbarig natuurlijk maar als jezelf nog steeds op de kast laat jagen door de sensatiezucht van de mainstream media dan vraag je erom. Er is namelijk nog niet veel bekend over de BA.2.75. „Wel lijkt ook deze variant door kleine specifieke veranderingen de opgebouwde afweer tegen het coronavirus gemakkelijker te kunnen omzeilen”, volgens het RIVM in de Telegraaf.

Op het eerste gezicht is BA.2.75 niet meer of minder ziekmakend dan de eerste Coronavariant. „Dat is natuurlijk niet verwonderlijk. Een nieuwe variant moet groeivoordeel hebben tegenover wat er al gecirculeerd heeft. En dat heeft BA.2.75 volgens de eerste berekeningen op BA.5 (de nieuwste subvariant van het omicronvirus, die intussen dominant in ons land is, nvdr.). Alleen met zo’n groeivoordeel kan een variant de overhand halen bij een bevolking die al flink is blootgesteld en gevaccineerd. Bijvoorbeeld: BA.5 heeft de mogelijkheid BA.1 en 2 te omzeilen. Wie in januari of februari een of beide had, kan BA.5 krijgen'', aldus Marion Koopmans.

Laten we gewoon rustig blijven en genieten van het leven. En vooral deze wijsheid van de Britten volgen. Keep calm and carry on!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties