Het corona-alarmisme is weer begonnen, RIVM: bijna 10.000 coronagevallen in een week tijd!!1

Het corona-alarmisme is weer begonnen, RIVM: bijna 10.000 coronagevallen in een week tijd!!1

Het RIVM heeft in de afgelopen dagen maar liefst 9889 positieve tests geregistreerd, bijna 15 procent hoger dan vorige week. Het reproductiegetal ligt ook weer op 1,1, dus daar komt de najaarsgolf!

Het RIVM plaatst tegenwoordig niet meer elke dag nieuwe cijfers. De updates worden voorlopig twee keer gegeven, op dinsdag en op vrijdag, meldt De Telegraaf. Dan heeft het virus iets meer tijd om fatsoenlijke stijgingspercentages te genereren. Want ja, niemand wordt natuurlijk bang van een stijging van 3 procent. Maar als het RIVM een paar dagen wacht, dan kan het weer percentages op gaan noemen die bestaan uit minimaal twee cijfers!

Bij de najaarsgolf zal het waarschijnlijk niet gaan over het aantal ziekenhuisopnamen en weer een gigantische druk op de zorg. De dominante coronavarianten stammen nog altijd af van de omikronvariant, en die stelde al weinig voor. Het wordt weer 'ouderwets' besmettingen tellen, in combinatie met verzuimpercentages onder personeel. Zieke werknemers die niet thuis kunnen werken zullen namelijk het grote probleem vormen. Die leggen namelijk extra druk op bedrijven, die de financiële schade van de afgelopen lockdowns nog proberen te repareren.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat is namelijk ook de reden dat dit kabinet niet op eigen houtje allerlei coronamaatregelen klaar heeft staan. Nee, die werden nu 'op verzoek' van werkgeversorganisaties aan de gereedschapskist toegevoegd. En die werkgeversorganisaties kan het allemaal niet gek genoeg. De anderhalve meter, mondkapjesplicht, coronatoegangsbewijs en lockdownmaatregelen (met overheidssteun!). Zij vinden het allemaal prima, dus gaat het kabinet daar vrolijk in mee. Dus neem snel die prik, dan kan uw collega u in ieder geval niet verwijten dat u niet uw best heeft gedaan om besmetting en uitval te voorkomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties