'Zomergolf' coronavirus verpietert: slechts 46 coronapatiënten op ic

'Zomergolf' coronavirus verpietert: slechts 46 coronapatiënten op ic

Nou, dat was dan de gevreesde 'zomergolf'! Voor het eerst in anderhalve week liggen er weer minder dan 1.100 mensen met corona in het ziekenhuis. Er liggen nog slechts 46 coronapatiënten op de intensive care.

Het RIVM zag in april een toename van het aantal coronapatiënten dat werd opgenomen in het ziekenhuis. Natuurlijk waren die cijfers weer volstrekt onduidelijk, want ziekenhuizen maken nauwelijks onderscheid tussen coronapatiënten en patiënten met corona.

Nederland moest zich maar opmaken voor een zomergolf en er werd zelfs weer gesproken over het nemen van maatregelen. Maar eind juli blijkt het allemaal wel weer flink mee te vallen. De afgelopen dagen bleef het aantal coronapatiënten (of patiënten met corona) redelijk stabiel. Het neemt zelfs iets af, zowel het aantal positief geteste mensen als de ziekenhuis- en ic-opnames.

Het RIVM meldt (via het AD): "Opnieuw daalt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland. In de afgelopen week zijn 28.019 besmettingen aan het licht gekomen, 27 procent minder dan in de week ervoor. Het is de grootste daling in de wekelijkse cijfers sinds 3 mei, twaalf weken geleden."

Als er in het najaar weer een opleving van het coronavirus is en het gaat om dezelfde variant(en) als nu, dan hoeven we ons dus nauwelijks ergens zorgen over te maken. De mensen die het nu (weer) hebben gehad zijn voor de komende maanden beter beschermd. Hier en daar zijn nog mensen die weer een vaccin nemen. Moet goed komen toch?

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het RIVM geeft zelfs toe dat het niet alleen aan de zomerperiode ligt dat de cijfers omlaag gaan, omdat iedereen op vakantie gaat. Ook in de verpleeghuizen merken zij op dat er een daling is in het aantal besmettingen. Dan hebben we het over de meest kwetsbare groep tijdens weersomstandigheden die nou niet bepaald gunstig zijn voor oude mensen. Al met al dus vrij weinig aan de hand!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer