Prikkelarme Chill-zones tijdens KEI-week. Caroline van der Plas: ''We maken op deze manier van studenten sneeuwvlokjes!''

Prikkelarme Chill-zones tijdens KEI-week. Caroline van der Plas: ''We maken op deze manier van studenten sneeuwvlokjes!''

schoolpleinaug 10, 19:00
Ah, de Groningse KEI-week! Die glorieuze tijd waarin nieuwe studenten de stad Groningen leren kennen door middel van feestjes, workshops en... wacht even, prikkelarme ruimtes? Jazeker, het lijkt erop dat de Groningse KEI-week een nieuw fenomeen heeft geïntroduceerd meldt RTV Noord: stilteruimtes waar overprikkelde studenten kunnen ontspannen met noisecancelling koptelefoons. Je weet wel, voor die momenten waarop het gefeest en de nieuwe vrienden gewoon even te veel worden.
Het zou een sketch van De Speld kunnen zijn, maar het is de werkelijkheid. De nieuwe studenten van Groningen krijgen een ruimte om even tot rust te komen tussen het feesten door. Klinkt als iets wat de meeste studenten zouden doen met een koud biertje of, voor de avontuurlijke types, misschien een korte dutje in een park, maar blijkbaar is er nu een officiële 'Zen-zone' voor nodig.
De altijd scherpe Caroline van der Plas van BBB kon het niet laten om hier een punt van te maken. Ze kaartte terecht aan: ''De huidige jeugd zijn geen sneeuwvlokjes. Ze worden sneeuwvlokjes gemaakt. Door onze generatie.'' Geef haar eens ongelijk? Sinds wanneer hebben studenten een speciale stilteruimte nodig tijdens een introductieweek?
Maar zoals altijd zijn er tegengeluiden. Luuk de Koning, zelfverklaard ambassadeur van alle sneeuwvlokjes, kwam snel met een reactie: ''Tot zoverre je compassie met jongeren met add en autisme zover je die überhaupt had.'' Een sterk argument, ware het niet dat Caroline zelf familieleden heeft met deze diagnoses en, laten we eerlijk zijn, niet elke student in Groningen heeft ADD of autisme.
Toch, een laatste waarschuwing van onze vriend Luuk: ''En pas op want op dit onderwerp word ik heel kwaad!'' Oei! Bedankt voor de waarschuwing, Luuk. We zullen de komende dagen extra voorzichtig zijn en wellicht overwegen om ook zo'n prikkelarme ruimte in te richten - je weet maar nooit wanneer een wilde Luuk opduikt!
Het mooie van dit alles is dat het laat zien hoe ver we soms kunnen gaan in onze pogingen om iedereen tevreden te stellen. Enerzijds hebben we een generatie die opgroeide zonder smartphones, prikkelarme ruimtes of noisecancelling koptelefoons en het prima redde. Anderzijds hebben we een nieuwe generatie die beweert dat ze dit allemaal nodig hebben om te overleven in de 'harde' wereld van de KEI-week.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dus, beste lezers, terwijl sommige studenten in Groningen hun innerlijke zen zoeken in speciale kamers, stellen wij voor om even terug te denken aan onze eigen studententijd. Een tijd zonder prikkelarme ruimtes, maar met genoeg prikkels om een leven lang herinneringen te creëren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten