25.000 mensen deden in één dag tijd aangifte tegen zorgminister Hugo de Jonge en het aantal loopt nog steeds op

25.000 mensen deden in één dag tijd aangifte tegen zorgminister Hugo de Jonge en het aantal loopt nog steeds op

Hugo de Jonge bij de GGD. Bron: De Jonge / Instagram.

Binnen ongeveer 24 uur tijd hebben al ongeveer 25.000 Nederlanders aangifte gedaan tegen demissionair zorgminister Hugo de Jonge. Het aantal massa-aangiftes loopt momenteel nog steeds op.

Volgens Mordechaï Krispijn, de initiatiefnemer van de massale aangifte tegen Hugo de Jonge, maakt de demissionaire minister van zorg zich schuldig aan strafbare feiten. Daaronder vallen onder andere haat zaaien, groepsbelediging en zelfs bedreiging.

Initiatiefnemer Krispijn is in zijn nopjes met het totale aantal aangiftes tot nu toe. Tegenover HvNL reageert Krispijn:

"Na de inventarisatie eerder deze maand, waarbij in korte tijd meer dan 65.000 mensen aangaven bereid te zijn om aangifte tegen De Jonge te doen, was het de vraag wie dat daadwerkelijk zou gaan doen. Na één dag heeft meer dan een derde al de daad bij het woord gevoegd."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties