Beroepsdemonstrant Quinsy Gario gaat in beroep tegen royement door Sylvana Simons en haar partij BIJ1

Beroepsdemonstrant Quinsy Gario gaat in beroep tegen royement door Sylvana Simons en haar partij BIJ1

Quinsy Gario bij Op1. Schermafdruk: NPO/Op1

Beroepsdemonstrant Quinsy Gario gaat in beroep tegen zijn royement bij de politieke partij BIJ1. Hij noemt de beschuldigingen van Sylvana Simons en haar club ongefundeerd. Daarom heeft BIJ 1 volgens Gario geen gegronde redenen om hem te royeren. Het radicaal-linkse BIJ1 smeet Gario uit de partij omdat hij voor “onveiligheid” zou hebben gezorgd.

In een bezwaarschrift dat in handen is van Trouw laat de door Sylvana Simons en haar partij verstoten Quinsy Gario weten dat het ‘signaalonderzoek’ naar het gedrag van Gario binnen BIJ1 onmogelijk kan dienen als aanleiding voor een royement.

Een dochteronderneming van het bureau die het conflict onderzocht, de Landelijke Klachtencommissie, schrijft op de website dat zo’n signaalonderzoek “geen onderzoek (...) gericht op waarheidsvinding en harde feiten“ is. Gario reageert daarop: “Het signaalonderzoek bevat simpelweg geen feiten over mijn gedrag of uitingen”.

De soap rondom het gedwongen vertrek van Gario en de veronderstelde “giftige partijcultuur” duurt dus nog wel een aantal radicale episodes voort.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties