Bill Gates zet verder voet aan wal in Nederland en pompt miljoenen in Nederlandse online supermarkt Picnic

Bill Gates zet verder voet aan wal in Nederland en pompt miljoenen in Nederlandse online supermarkt Picnic

Bill Gates houdt een virtueel praatje voor het World Economic Forum. Bron: Screenshot WEF / YouTube (Creative Commons).

De Nederlandse online supermarkt Picnic heeft 600 miljoen euro ontvangen van het investeringsfonds van Bill Gates. De oprichter van Microsoft hoopt zo dat Picnic verder kan uitbreiden in Duitsland en Frankrijk.

Hoeveel geld de veelbesproken Bill & Melinda Gates Foundation exact pompen in Picnic is onbekend. Wel stonden ze garant voor de opgehaalde 600 miljoen euro die nu ten goede komt aan de online supermarkt. Een gedeelte zou ook afkomstig zijn van bestaande investeerders, waaronder de ABN Amro bank.

Picnic zegt het geld te zullen gebruiken om verder uit te breiden in Europa. Duitsland en Frankrijk zijn de grootste spelers om allereerst flink uit te dijen. Daarnaast wil Picnic "verder technologisch innoveren om aan de almaar groeiende vraag te kunnen voldoen". Bill Gates bleek daarbij hun ideale zakenpartner...

De online supermarkt Picnic werd in 2015 opgericht door Michiel Muller, de broer van AholdDelhaize-CEO (Albert Heijn) Frans Muller. Dat deed hij samen met Bas Verheijen en de internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys. Sinds 2016 is het bedrijf ook actief in Frankrijk en sinds dit jaar in Duitsland. De centjes van investeerder Gates zullen dan ook goed van pas komen om de rest van het Europese vasteland te veroveren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Lees meer over:
Bill Gates ABN Amro Microsoft

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties