Livebeelden! Vele duizenden mensen verzamelen zich op de Dam voor protest tegen de coronamaatregelen

Livebeelden! Vele duizenden mensen verzamelen zich op de Dam voor protest tegen de coronamaatregelen

Kenneth Steffers / De Dagelijkse Standaard

Vele duizenden betogers zijn zondagmiddag begonnen aan een protestmars tegen de coronamaatregelen van het demissionaire kabinet Rutte III. Het is momenteel gigantisch druk rondom de Dam in Amsterdam. Het protest zou wel eens de grootste betoging sinds het begin van de coronacrisis kunnen worden. Een livestream (zie hieronder) met daarop een ongeëvenaarde mensenmassa lijken die vermoedens te bevestigen.

De organisatie van de protestmars verwacht zelf 50.000 tot 100.000 mensen die in Amsterdam komen protesteren tegen de coronamaatregelen van Mark Rutte en Hugo de Jonge. De gemeente Amsterdam heeft al opgeroepen dat de binnenstad vol is, maar het lijkt erop dat er nog steeds hele mensenmassa´s zijn die zich aansluiten bij het protest.

Op live-beelden van een livecam op de Dam is goed te zien hoe druk het is:

Update 12:25: Inmiddels begint de Dam leeg te stromen en zijn de vele duizenden betogers begonnen aan de protestmars door het centrum van Amsterdam. Live-updates zijn te volgen via de liveblog van stadszender AT5.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties