Femke Halsema: "Amsterdam zal de coronapas niet handhaven, alleen bij ernstige excessen"

Femke Halsema: "Amsterdam zal de coronapas niet handhaven, alleen bij ernstige excessen"

Burgemeester Femke Halsema. Bron: Screenshot De Balie / YouTube (Creative Commons).

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gaat niet actief handhaven op de naleving van de coronaregels in haar stad. Ook de coronapas kan haar in principe gestolen worden. Amsterdamse handhavers zullen alleen nog optreden bij ernstige excessen. Halsema maakte haar nieuwe beleid bekend tijdens de raadsvergadering in de hoofdstad.

Femke Halsema gaf ook een voorbeeld van het nieuwe Amsterdamse handhavingsbeleid. "Bijvoorbeeld als er na sluitingstijd 'honderden mensen' in een café rondhangen." Volgens Halsema ontbreekt het de stad aan voldoende mankracht om op te treden.

Het is de eerste keer dat Halsema duidelijkheid schept in haar handhavingsbeleid. Eerder liet ze -aan het begin van de coronapandemie- een massaal bezochte Black Lives Matters-demonstratie doorgaan. Daartegenover stond ook dat een horecazaak twee weken dicht moest nadat ze zes klanten in hun zaak hadden toegelaten.

Halsema is ook kritisch op de vroege sluiting van de nachthoreca. Liever ziet zij deze weer snel opengaan. "De maatregel kan de geloofwaardigheid van de coronapas aantasten. Waarom zou het systeem om alleen gevaccineerde of geteste mensen binnen te laten om 23.30 wel werken, maar om 00.30 niet?", aldus Halsema.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties