Gemeente Amsterdam verbiedt de anti-coronademonstratie op zondag 2 januari

Gemeente Amsterdam verbiedt de anti-coronademonstratie op zondag 2 januari

Demonstratie De Dam, Amsterdam, 5 september tegen coronabeleid. Bron: De Dagelijkse Standaard

De geplande anti-coronademonstratie op zondag 2 januari 2022 is verboden door de Amsterdamse driehoek. De gemeente Amsterdam, de politie en het Openbaar Ministerie willen niet dat er op het Museumplein in de hoofdstad zal worden gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Er werden tienduizenden demonstranten verwacht.

De demonstratie mocht alleen doorgaan wanneer de organisatie kon garanderen dat er maximaal 3500 betogers naar de hoofdstad zouden trekken. Ook moest de anderhalve meter streng in acht worden genomen. Daar is volgens organisator Samen voor Nederland geen beginnen aan.

Hoewel de demonstratie officieel niet doorgaat zondag, is de verwachting dat er toch nog mensen naar Amsterdam zullen afreizen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties