Haarlemse CDA-burgemeester Jos Wienen is helemaal pro-kabinetsbeleid: Theater krijgt dwangsom van 2500 euro

Haarlemse CDA-burgemeester Jos Wienen is helemaal pro-kabinetsbeleid: Theater krijgt dwangsom van 2500 euro

Eerste Kamersep 17, 24:06
De Haarlemse CDA-burgemeester Jos Wienen is helemaal in zijn nopjes met het coronabeleid van zijn partijleider Hugo de Jonge. Om die reden legde zijn boa´s vanavond een theater een dwangsom op van 2500 euro. De reden? De beroemde cabaretier Theo Maassen kwam optreden in de achtertuin van Amsterdam. Er zaten teveel mensen op de tribunes van het theater, dus moet het theater dat nu bekopen met een boete.
Volgens de huidige coronamaatregelen mag een theater maximaal twee derde van een zaal vullen met bezoekers. Op de voorstelling De Liefde van Theo Maassen kwamen meer mensen af. Dat was voor de CDA-burgemeester van Haarlem aanleiding om het theater een dwangsom op te leggen van 2500 euro.
Een woordvoerder van de gemeente Haarlem liet vanavond weten dat er geconstateerd is dat het theater meer mensen heeft ontvangen dan toegestaan is volgens de coronaregels. Daarom is de dwangsom opgelegd.
Eerder waarschuwde de gemeente al dat er gehandhaafd zou worden. Toch zette het theater het plan om meer bezoekers toe te laten door. Tijdens de try-outs waren alle 120 stoelen bezet. Wel moesten bezoekers hun CoronaCheck-app laten zien, maar dat bleek voor de CDA-burgemeester Wienen en zijn ingedutte stad Haarlem niet genoeg.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten