Kritiek op babykleding met pro-vaccinatieteksten in VVD-webshop: "Met mijn prikjes bescherm ik ook andere kinderen"

Kritiek op babykleding met pro-vaccinatieteksten in VVD-webshop: "Met mijn prikjes bescherm ik ook andere kinderen"

Eerste Kamersep 29, 22:03
Op internet is kritiek ontstaan over babykleding in de webshop van de VVD. Daar worden onder andere rompertjes verkocht met pro-vaccinatieteksten. Op een van de rompertjes staat de tekst: "Met mijn prikjes bescherm ik ook andere kinderen". Veel tegenstanders van het coronabeleid van de demissionaire regering Rutte-De Jonge zijn kwaad over de propaganda over de rug van baby's en kinderen.
De omschrijving van het bewuste babyrompertje in de webshop van de VVD luidt: "Als de vaccinatiegraad nog verder daalt, brengt dat ook gevaccineerde kinderen in gevaar. Wat de VVD betreft is dat onacceptabel. Met dit rompertje kun jij laten zien dat jouw kleintje gewoon is ingeënt tegen enge ziektes en dus geen andere kinderen in gevaar brengt."
De Twitter-reacties op de pro-vaccinatierompertjes liegen er niet om:
Al anderhalf jaar te koop
Tegenover HvNL reageert de VVD dat de bewuste rompertjes al anderhalf jaar te koop zijn in de webshop. Volgens de VVD hebben de rompertjes niets te maken met reclame voor het vaccineren van baby's en kinderen tegen het coronavirus. Het zou promotiemateriaal zijn geweest voor deze campagne.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten