Maffiapraktijken op de snelweg A2: "Dreigende situatie rond misdaadjournalist John van den Heuvel"

Maffiapraktijken op de snelweg A2: "Dreigende situatie rond misdaadjournalist John van den Heuvel"

Martijn en Bickel Krabbé bij RTL Late Night. Screenshot RTL.

De arrestatie op de snelweg A2 donderdagmiddag volgde op een "zeer ernstige dreigende situatie" rond misdaadjournalist John van den Heuvel. De Telegraaf-journalist wordt beveiligd door speciale teams van de politie en inlichtingendiensten.

Het AD schrijft op basis van bronnen: "Van den Heuvel zat in een gepantserd politievoertuig op de snelweg toen er een verdachte situatie ontstond." Een politiebron zegt daarover tegen de krant: "Het leek alsof hij werd achtervolgd, dus is er alarm geslagen. [...] De Dienst Speciale Interventies heeft een Audi van de weg gehaald."

Één verdachte is aangehouden door de politie. Volgens een andere politiebron tegenover het AD is de arrestant iemand met een flink crimineel strafblad. Naast de Audi RS3 die van de weg is gehaald, zouden ook motoren op de snelweg zijn gezien, die met hoge snelheid zijn weggereden.

"Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen", reageert Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel desgevraagd. "De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt."

Op Instagram reageert Van den Heuvel op het heftige voorval:

"Wat een rustige werkdag leek te worden, eindigde vandaag abrupt in een onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie, waarop door mijn politiebeveiligers van de DKDB gelukkig professioneel en adequaat is gereageerd. Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer. [...] Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen. Hopelijk maakt verder politieonderzoek meer duidelijk over de achtergronden van dit voorval. Dank voor de lieve berichtjes die ik mocht ontvangen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties