Ministerie met Mark Rutte en Hugo de Jonge kort afgesloten na persconferentie, demonstranten staken vuurwerk af

Ministerie met Mark Rutte en Hugo de Jonge kort afgesloten na persconferentie, demonstranten staken vuurwerk af

nd3000 / Shutterstock

Het ministerie van Justitie en Veiligheid is na de persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge voor korte tijd afgesloten. Tientallen boze anti-coronademonstranten hadden zich voor het gebouw verzameld. Ook werd er vuurwerk afgestoken en werd er een satellietwagen van de NOS belaagd.

Op foto´s valt te zien dat er rookbommen op de tramrails werden gegooid. Volgens de politie was het protest grimmig. Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.

De demonstranten waren naar het ministerie gekomen om te protesteren tegen de coronapas. Deze wordt vanaf 25 september op veel plaatsen verplicht in Nederland. Rond 21.30 uur hadden Rutte, De Jonge, ambtenaren en journalisten het pand verlaten. Het spontane protest zelf duurde tot 22.00 uur.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer