Nieuwe lockdown-persconferentie al vanavond om 19.00 uur, ook Van Dissel zal aanwezig zijn

Nieuwe lockdown-persconferentie al vanavond om 19.00 uur, ook Van Dissel zal aanwezig zijn

KeongDaGreat / Shutterstock

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) houden om 19.00 uur een persconferentie. Ook RIVM-hoofd Jaap van Dissel zal hierbij aanwezig zijn. Het Outbreak Management Team (OMT) had gisteren al gevraagd. Dat advies zal dus zo goed als zeker worden overgenomen.

De Dagelijkse Standaard schreef gisteren al dat er vandaag een spoedoverleg zou plaatsvinden tussen Rutte, De Jonge en het OMT. Hierdoor ontstond er vrijdag complete paniekvoetbal bij het demissionaire kabinet Rutte III. Om die reden is zelfs de persconferentie dus vervroegd naar vanavond 19.00 uur.

De reden dat er opnieuw een harde lockdown zal worden aangekondigd is dat Rutte, De Jonge en OMT vrezen voor de besmettelijke maar minder gevaarlijke omikronvariant van het coronavirus. Hoe groot het draagvlak onder de Nederlandse bevolking momenteel nog is zal na vanavond moeten blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties