Nieuwe maatregelen: Op deze plekken moet je weer een mondkapje dragen of coronapas laten zien!

Nieuwe maatregelen: Op deze plekken moet je weer een mondkapje dragen of coronapas laten zien!

DEN HAAG - Het coronadebat van 15 april is begonnen en Rutte neemt plaats voor het debat. DEN HAAG - Het coronadebat van 15 april is begonnen en Rutte neemt plaats voor het debat. Bron: De Dagelijkse Standaard / TCE Media.

De door velen verfoeide mondkapjes zijn bezig met een comeback. Vanaf vrijdag geldt er op veel plekken weer een mondkapjesplicht. Onder meer in supermarkten en winkels moeten we vanaf vrijdag weer een mondkapje dragen. Ook de coronapas zal worden uitgebreid. Hieronder lees je waar je een mondkapje moet dragen of een coronapas moet laten zien om binnen te komen...

In alle winkels, supermarkten en overheidsgebouwen is het vanaf vrijdag weer verplicht om een mondkapje te dragen. Maar dat is nog niet alles. Het demissionaire kabinet Rutte III heeft er ook voor gekozen om de coronapas nog verder door te voeren.

Zo is het vanaf vrijdag verplicht om een coronapas te laten zien bij musea, pretparken, dierentuinen en sportscholen. Het gaat het demissionaire kabinet nog niet ver genoeg. Ondertussen wordt er namelijk hard gewerkt aan een verplichte coronatoegangspas voor studenten aan het MBO, HBO en de universiteit.

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) is het logisch dat de nieuwe stappen ´pijn´ zullen gaan doen:

"Als maatregelen op dat moment, gegeven een klein aantal besmettingen en gegeven een klein aantal ziekenhuisopnames, niet nodig zijn, moet je ze afschalen. Anders zijn ze gewoon niet meer proportioneel."

De nieuwe maatregelen gaan in vanaf zaterdag 6 november.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties