Nieuwe pro-vaccin tactiek: Artsen spreken shoppende mensen aan in winkelcentrum om ze te overtuigen zich te laten vaccineren

Nieuwe pro-vaccin tactiek: Artsen spreken shoppende mensen aan in winkelcentrum om ze te overtuigen zich te laten vaccineren

Viacheslav Lopatin / Shutterstock.com

Artsen hebben een nieuwe tactiek gevonden om mensen te overtuigen zich te laten vaccineren. Twintig zorgmedewerkers spraken dinsdag in een winkelcentrum in Utrecht nietsvermoedende mensen aan. Ze gingen met klanten het gesprek aan over het, in hun ogen, nut van vaccineren. De initiatiefnemers willen deze nieuwe pro-vaccin tactiek landelijk gaan uitrollen.

"We waren met een stuk of tien mensen in witte jassen, in wisselende samenstelling. Chirurgen, verpleegkundigen, orthopeden. Mensen die op het laatste moment waren uitgeroosterd omdat veel ingrepen in het ziekenhuis niet doorgaan. Ze hadden anders thuis op de bank gezeten", aldus één van initiatiefnemers tegenover het AD.

Tijdens de pro-vaccintour door het winkelcentrums werden shoppende bezoekers getrakteerd op mondkapjes. Ook werd het gesprek aangegaan met mensen of ze wel of niet waren gevaccineerd. "Veel mensen werden dan nieuwsgierig. En zo begon het gesprek", aldus een deelnemende arts in opleiding.

Welke andere winkelcentra en openbare plaatsen de pro-vaccin artsen binnenkort zullen aandoen is niet bekend, maar wie weet binnenkort bij een winkelcentrum bij jou in de buurt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer